Bildiğim kadarıyla; ücretlendirme ve faturalar ödeme sorumlusu olan kişi kontrolündedir. Faturanın ödeme sorumlusunun adresine geleceğini düşünüyorum.

Sorumlular: "nic.tr" sisteminden alınan her alan adının idari, ödeme ve teknik sorumlusu olmalıdır. Alan adı sahibinin isteğine bağlı olarak, her üç sorumlu için de aynı sorumlu kodu kullanılabileceği gibi , her üç sorumlu için de farklı sorumlu kodları atanabilmektedir.
a. İdari sorumlu: Alan adı ile ilgili en geniş yetkiye sahip olup alan adını ".tr" Alan Adı Yönetimi karşısında temsil eder. Teknik ve ödeme sorumlusunu belirleme ve değiştirme dahil alan adı ile ilgili tüm işlem ve değişiklikleri gerçekleştirme hakkına sahiptir. Ayrıca, alan adının silinmesi söz konusu olduğunda da idari sorumlunun onayı gerekmektedir.

b. Ödeme sorumlusu: Ödeme işlemlerini gerçekleştirmekle yükümlü olan sorumludur. Ödemesi yapılan alan adlarının fatura bilgileri, ödeme sorumlusunun bilgileri doğrultusunda düzenlenir. Bu nedenle, alan adı sahipleri, faturaların hangi şekilde düzenlenmesini tercih ediyorlarsa, ödeme sorumlu kodu bilgilerini bu doğrultuda sisteme girmelidirler.

c. Teknik sorumlu: DNS sunucu değişikliği işlemlerini gerçekleştirebilen sorumludur.