lostyazilim
tr.link

Adsense "Yetersiz İçerik" Diyor...

20 Mesajlar 5.491 Okunma
lstbozum
tr.link

bluee bluee WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 27.09.2016
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek gazeteci
  • Konum Trabzon
  • Ad Soyad T** A**
  • Mesajlar 228
  • Beğeniler 21 / 22
  • Ticaret 1, (%100)
Adsense başvurumuz sonucunda "Yetersiz İçerik" maili aldık. Sitemizde 200'e yakın içerik var. Neden kabul edilmedi acaba? Ne yapmalıyız?
Gelen mail şu şekilde;

Google AdSense'e gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederiz. Başvurunuzu inceledik, ancak maalesef şu an için AdSense başvurunuzu kabul edemiyoruz.
Başvurunuz aşağıdaki nedenlerden dolayı kabul edilmemiştir.
Yetersiz içerik: Sayfalarınızın AdSense tarafından onaylanıp sitenizde alakalı reklamlar gösterebilmesi için, sayfalarınızda, uzmanlarımızın inceleme yapabilmesine ve tarayıcımızın sayfalarınızın neyle ilgili olduğunu belirlemesine yetecek kadar metin bulunmalıdır.
Bu durumu çözüme kavuşturmak için aşağıdaki önerileri göz önüne alın:
Sayfalarınızda yeterli metin bulunduğundan emin olun. Çoğunlukla resim, video veya Flash animasyon içeren web siteleri onaylanmaz.
İçeriğiniz yalnızca başlıklardan değil, tam cümlelerden ve paragraflardan oluşmalıdır.
AdSense'e başvurmadan önce, sitenizin tamamen oluşturulduğundan ve yayında olduğundan emin olun. Siteniz hâlâ beta durumunda veya "yapım aşamasında" ya da yalnızca web sitesi şablonu halindeyken başvuruda bulunmayın.
Reklam kodunu web sitenizin yayında olan bir sayfasına yerleştirin. Bunun ana sayfa olması gerekmez, ancak içerdiği AdSense reklam kodu dışında tamamen boş olan test sayfaları onaylanmayacaktır.
Ziyaretçilerinizin web sitenizin tüm bölümlerini ve sayfalarını bulabilmesi için net bir gezinme sistemi sunun.
YouTube videoları ile para kazanmak istiyorsanız, lütfen YouTube para kazanma programına başvurun. Yalnızca video içeren blog ve web sitelerinin onaylanmayacağına dikkat edin.

wmaraci
reklam

enerjibes enerjibes WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 01.12.2015
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Elektrik mühendisi
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad F** U**
  • Mesajlar 184
  • Beğeniler 50 / 33
  • Ticaret 3, (%100)
öncelikle içerikleriniz özgün olmalı, en azından adsense sitenizi kabul edene dek. Bazı yazılarınız çok kısa, bunları biraz daha uzun yazmanızı öneririm. Birde, kategorilerdeki yazı sayısı dağılımını eşit yapmanızı tavsiye ederim.

Ancak asıl tavsiyem şudur. Eğer siteniz organik olarak aylık 300.000'in üzerinde gösterim almıyorsa, paravan bir blog kurup, o site ile başvuru yapın. Aldığınız onay ile bu sitede de kullanabilirsiniz.

Ek olarak, kuracağınız blog için yeni bir domain ve hosting alın. Yeni bir site kurar gibi.

bluee bluee WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 27.09.2016
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek gazeteci
  • Konum Trabzon
  • Ad Soyad T** A**
  • Mesajlar 228
  • Beğeniler 21 / 22
  • Ticaret 1, (%100)
Merhaba. İlginiz için teşekkürler...

İçerikler özgün. Kopya içerik barındırmıyoruz.

Yazıları bundan böyle daha uzun tutmaya özen göstereceğiz.

Sitemiz daha çok sosyal medya hesaplarımız üzerinden ziyaretçi alıyor. Aylık gösterim 300 binin üzerinde değil.

Blog ile Adsense hesabı almak kolay mıdır ve blogda içerik olmalı mıdır? Ayrıca Blog üzerinden Adsense alsak bile haber sitesini bu hesaba eklediğim takdirde reklamları anında sitemde yayınlayabilecek miyim? Bunun içinde bir onay gerekmiyor mu?

Bu arada konuya eklemeyi unutmuşum: Adsense onayı için sitenin 6 ay aktif olması gerektiğini okudum bazı yerlerde. Bu ne derece doğrudur? (Sitem 3 aydır aktif)

• Üyelik 01.12.2015
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad F** U**
  • Mesajlar 184
  • Beğeniler 50 / 33
  • Ticaret 3, (%100)
Eğer kuracağınız blog wordpress veya blogspot uzantılı değil ise istediğiniz kadar sitenizde adsense reklamlarını kullanabilirsiniz. Youtube Adsense veya Blogger Adsense hesaplarını ise sadece hesap aldığınız sitelerde kullanabilirsiniz. Ancak Asıl Adsense hesabını istediğiniz tüm sitelerde kullanabilirsiniz.

Bu konuyla ilgili resimli bir makale hazırlayacağım. Millet adsense hesabını başkasından almak için 1-1,5 bin TL veriyor. Bence çok yanlış.

wmaraci
wmaraci

xsafa xsafa Developer Kullanıcı
  • Üyelik 01.08.2016
  • Yaş/Cinsiyet 24 / E
  • Meslek Bilgisayar Müh. Öğr.
  • Konum Erzurum
  • Ad Soyad S** Y**
  • Mesajlar 1534
  • Beğeniler 1234 / 463
  • Ticaret 19, (%100)
30 dk once bende mail aldım yetersiz içerik verdi banada

Yazılım işleriniz için -> contact@safayasar.com

cihan1 cihan1 gerivites.net Kullanıcı
  • Üyelik 12.11.2014
  • Yaş/Cinsiyet 24 / E
  • Meslek WM
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** E**
  • Mesajlar 1228
  • Beğeniler 19 / 278
  • Ticaret 27, (%100)
Hocalarım bir de benim sitemi değerlendirir misiniz?
ilk onayı alıyorum 2. onay da yetersiz içerik diyor ama sitede 85 tane 300 kelime üstü makale var ve %100 özgün
www.oyunhaberleri.org

• Üyelik 01.12.2015
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad F** U**
  • Mesajlar 184
  • Beğeniler 50 / 33
  • Ticaret 3, (%100)
hocam oyun sitesi/oyun tanıtım sitesi ile adsense almak biraz zor. Bu konuyla ilgili Burak İşçi (20 günlük site ile adsense almış) kardeşimizin çok güzel bir makalesi var kesinlikle okumanızı tavsiye ederim.(bende bu arkadaşımızın yöntemini bizzat denedim)

Daha spesifik konular ile paravan bir blog/site kurup, o şekilde adsense almanız daha kolay olacaktır.

Örneğin; "japon balığı çeşitleri/türleri" adına sadece 1 kategorisi olan bir blog açabilirsiniz.

TheDestroyer35 TheDestroyer35 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 01.08.2016
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Web Yazılım
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad G** G**
  • Mesajlar 195
  • Beğeniler 7 / 38
  • Ticaret 0, (%0)
Merhaba,

Benim sitem de olanolmus.com,2 kere aynı şekilde red yemiştim.3. ye başvurdum.Toplam da 500 e yakın içeriğimiz var.Toplam 5 kere deneyeceğim.

Her ihtimale karşı yedek bir tane blog için yazılar hazırlıyorum,Burak işçi'nin yöntemini kullanmak için.

http://olanolmus.com

Buyrun gelin çay içelim

• Üyelik 01.12.2015
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad F** U**
  • Mesajlar 184
  • Beğeniler 50 / 33
  • Ticaret 3, (%100)
hocam sitene baktım. Ancak bazı kategorilerindeki yazı sayısı çok az. Kategorilere yazı sayısını eşit dağıtmaya çalışın (bu durumda yetersiz içerik sebebidir). En azından adsense onaylanana kadar. Eğer içerikler özgün ise de muhtemelen alırsınız.

Ek Olarak:

TheDestroyer35 adlı üyeden alıntı

Merhaba,

Benim sitem de olanolmus.com,2 kere aynı şekilde red yemiştim.3. ye başvurdum.Toplam da 500 e yakın içeriğimiz var.Toplam 5 kere deneyeceğim.

Her ihtimale karşı yedek bir tane blog için yazılar hazırlıyorum,Burak işçi'nin yöntemini kullanmak için.

Korhaydut Korhaydut WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 17.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek kaynakcı
  • Konum Kayseri
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 93
  • Beğeniler 8 / 14
  • Ticaret 2, (%100)
Bu uyarıyı çoğu kez aldım ve sonunda sorunu çözdüm buyurun efendim https://testkafe.com/google-adsense-yetersiz-icerik-uyarisi-cozumu/

can sıkıntısı işte
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al