Hocam günlük bir adet makale bu işi ek olarak yapıyor olsanız bile pek bir şey kazandırmaz. Günlük en azından 300 kelimelik 5 adet makale yazmanız gerekiyor. Bu da yazma hızınıza bağlı olarak 1 saatinizi alabilir. 100 Kelime 1,5 TL olacak şekilde en azından yazmanız gerekir. Bu durumda;
300 * 5 * 1,5 TL = 22,5 TL * 30 = 675 TL yapar.
Eğer sigara kullanıyorsanız en azından sigara paranızı ve yol paranızı karşılamaya yeter. Yok kullanmıyorsanız, kira paranızı çıkarabilirsiniz.
Makale yazmanın zorluklarından bir tanesi, size verilen konuları organik olarak yazıyor olabilmenizdir. Yani hızlı yazmanın tek başına hiçbir etkisi yoktur. Aynı zamanda birçok konuda bilgi sahibi olmanız ve neyi nerede nasıl bulmanız gerektiğini iyi bilmeniz gerekiyor.
Hızlı düşünme + Hızlı Yazma + Bilgi + Tecrübe = İyi Makale Yazarı
Bana göre iyi bir yazar olmanın formülü budur. Ayrıca Wmaracı forumunda ticari puanı yüksek olan kişilerden iş alırsanız sizin için iyi olur. Olabildiğince ön ödemeli çalışmanızda fayda var. Aylık olarak çalışmak biraz riskli bir iş olduğu için haftalık ya da günlük ücret karşılığında çalışmanız sizin yararınıza olabilir.
Kendinize ait bir arşiv oluşturmanızda gerekir. Ben her zaman için klasörler halinde arşivlerimi tarih vererek düzenli bir biçimde tutuyorum. Ayrıca kendinize ait bir excell tablosu oluşturun. Tablonun sütunlarında; Sıra No + Makalenin Konusu + Kimden Alındığı + Kaç kelime olduğu + Ücreti + Ödenen ücretler + Ödenecek Ücretler gibi bilgiler yer alsın. Böylelikle aylık ne kadar kazandığınızı net bir şekilde görebilirsiniz.
Her konuda yazacaksınız diye bir kural yok. Hangi konuda iyiyseniz o konuda yazmalısınız. Özellikle burada ilan vermenizi tavsiye ederim. Eğer daha önceden yazdığınız makaleler varsa ve elinizde bulunuyorsa (Yayımlanmamışsa) makalelerinizi buradan satışa çıkarabilirsiniz. Bunun için ticari ilan vermeniz gerekir.
Sürümden kazanma yöntemini de deneyebilirsiniz. Yani 100 + Kelime 1 TL olacak şekilde yazabilir, makale sayısını düşürebilirsiniz. Ancak ben bu yöntemi genelde tavsiye etmiyorum. Bana göre 1 TL iyi bir makale için düşük bir ücrettir.
İnternette yer alan sitelere pek güvenmeyin derim.
AdnanSimge hocamın da belirttiği gibi işi 1 TL'den alıp 0,5 kuruşa yazdıran kişiler var ki evet paranızı veriyorlar ama bana göre onların yaptığı sömürü düzeninden ve piyasanın içine etmekten başka bir işe yaramıyor.
Ne yaparsanız yapın mesleği ayaklar altına almayın. Asıl önemli nokta bu.
Makale yazarlığı hayatınızda başarılar dilerim.