-
-
Yaş/Cinsiyet
40 / E
-
Meslek
Sistem Destek Uzmanı
-
-
Ad Soyad
E** Ö**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Merhaba Arkadaşlar,
Dün akşam kardeşim şirket hesabına ait Parakart ile ATM üzerinden para yatırmıştı. Bu sabah Parakatımızdan sahibinden.com üzerinden iki tane alışveriş yapılmış görünüyor. Bankayı arayıp hemen hesaba bloke koydurduk ve kartı iptal ettik. Parakartı internet veya pos alışveriş için kullanmıyoruz. Bu işlemler için genelde sanal kartı kullanıyoruz. Normalde internet işlemleri banka bizde onay isterdi, SMS ve eposta ile bildirim gelirdi fakat bunlar da olmadı.
Ne yazık ki sahibinden.com sadece çağrı merkezi telefonu ile iletişim kuruyor ve yardımcı olmuyor. Bu alışverişleri durdurun diyorum ilgili birime bilgi vereceğiz diyor. Ciddi bir yaklaşım göremedim. Muhasebe birimine aktarmıyor, alışverişi yapan hesabı aldığı ürünü vs gibi bilgileri söyleyemiyor.
Benzer durum yaşayanlar oldu mu? Banka parayı geri öderiz dedi ama emin olamadım açıkcası.
Siz de kırsal bölgelerdeki ATM'lerden işlem yapmamaya özen gösterin, aynı duruma düşmeyin.
:mad:
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Grafiker
-
-
Ad Soyad
E** A**
-
-
-
Ticaret
231, (%100)
İki alışveriş yapıldığının bu kadar hızlı nasıl farkına vardınız bildirim almadıysanız? 3D güvenlik mesajı gelmediyse banka ödemek zorunda diye biliyorum zararı.
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
makale,site tanıtım,editorluk
-
-
Ad Soyad
A** N**
-
-
-
Ticaret
31, (%87)
kartınızın bilgilerine ulaşmışlar hocam bu tip siteler var yurt dısında
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Bilgisayar mühendisi
-
-
Ad Soyad
A** Ç**
-
-
-
Ticaret
41, (%100)
Türkiye'nin en büyük girişimiyiz diyorlar fakat daha kendi kullanıcısını önemsemiyor sahibinden com. Bu tarz olaylar son aylarda artmaya başladı ve hiçbirisinde henüz ben sahibinden com'un mağdur olana çözüm ürettiğine denk gelmedim. Dikkatli olmak lazım.
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
IT Manager
-
-
Ad Soyad
İ** D**
-
-
-
Ticaret
23, (%96)
Banka bu konu hakkında yardımcı olur diye düşünüyorum bi hırsızlık varsa zaten hemen kart bilgilerinin kullanıldığı şehir tespit edilir.Ama benim düşüncem tanıdığınız birinin yaptığı bi alışveriş.
Ben EnPara kullanıyorum birikim hesabı açtım nakiti sürekli bunda tutuyorum.Yani hiçbir şekilde internet ortamında alışveriş yada transfer için kullanılamıyor.Yetersiz bakiye diyor.
Kendim bi transfer yapacağım sıra yada alışveriş yapacağım zaman gerekli tutarı birikimden vadesiz hesaba gönderip hemen kullanıyorum.
Bu şekilde kendi güvenliğimi sağlamaya çalışıyorum.Hırsızın birikim hesabımdaki parayı ele geçirmesi için tek yolu cep telefonumuda çalmak :D
Bankalar çok büyük kurumlar olabilir.Çok büyük güvenlik sistemleri olabilir ancak hiçbir zaman bunlara güvenilmemeli kişi kendi güvenliğini sağlamalı öncelikle.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
IT Manager
-
-
Ad Soyad
İ** D**
-
-
-
Ticaret
23, (%96)
Aynen kardeşim hesap surekli boş gorundugu icin çekim yapamazlar
TURKCELL T60 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
İnşaat Teknikeri
-
-
Ad Soyad
S** A**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
teşekkürler bilgilendirme için, banada mesaj gelmişti kartınızla ilgili para çekme felan uyarı diye link vermişti. tabi ki girmedim direk enpara'yı arayıp sordum öyle bi işlem yok dedi.
Link'lere basmayın gelen mesajlardaki kredi/banka kartı ile ilgili konularda