lostyazilim

Araba alıcam 1 ay kullanıp karla satabilir miyim ?

29 Mesajlar 3.551 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

Victoryksk Victoryksk Aracdk-Yakında Kullanıcı
  • Üyelik 11.12.2015
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Web
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad Z** Ö**
  • Mesajlar 1599
  • Beğeniler 306 / 523
  • Ticaret 34, (%100)
Hocam 100 bine araba alsanız, ilk arabanız olacağı için minimum 1000-1500 TL zorunlu trafik sigortası, 2000-3000 TL civarında kasko tutarınız olacak. Olacak size 105.000 TL. Normal şartlarda bu dönemde aldığınız araba 2016 model olacak. Siz iki ay binip satıyım dediğinizde firmalar kampanya yapacak. 2017 model araçlar geleceği için ellerindeki 2016 model araçları 90-95 bin TL civarında olacak. Gezeceksiniz edeceksiniz inşallah olmaz da Allah korusun araca birşey olursa sizin bunu satacağınız rakam olacak 80-85 bin TL.

Hiç riske gerek yok bence uzun süreli binmeyecekseniz.
KralFx

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

burakisci burakisci Wordpress Tema Yapımcısı Kullanıcı
  • Üyelik 16.10.2011
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Wordpress Tema Yapımcısı
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** i**
  • Mesajlar 1897
  • Beğeniler 371 / 522
  • Ticaret 23, (%100)
100.000 liranın ufak bir kısmına kurumsal bir firmadan araç kiralayıp kullansanız daha iyi olur, yoksa 1-2 ay kullanacağınız araba için yapacağınız sigorta ile kasko masrafı ilk arabanız olacağı için 4-5 bin lira olacaktır zaten, arabanın maliyeti hariç. Bir de o kadar pahalı bir aracın bakımını vs. yaptırmanız gerekecek, belki de aldığınız araba da gizli bir sorun vardır sonradan ortaya çıkıp başınızı ağrıtır. Değerini kaybetmeyecek bir şey ararsanız da golf öneririm size, hiç yoktan aldığınız fiyata satarsınız. Yaz aylarında satmayı düşünürseniz daha fazla fiyata da satabilirsiniz, piyasa yaz aylarında hareketlenip kış aylarında duruluyor. Bir de aralık ayında firmalar yıl sonu indirimi yapıp ikinci el araç fiyatlarının altında sıfır araba satmaya başlayınca elinizde ki arabayı zararına bile satamayabilirsiniz önümüzdeki birkaç ay.
KralFx

kişi bu mesajı beğendi.

KralFx KralFx WM Aracı E-Mail Onaysız
  • Üyelik 02.01.2016
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek tasarımcı
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad M** Y**
  • Mesajlar 2408
  • Beğeniler 815 / 525
  • Ticaret 105, (%100)
tesekkurler arkadaşlar ama bizim eski şirkette galerici ortaklar vardı benim üstüme 3 araba yapmıştık vergi mergi cıkmamıstı bundan 4-5 sene once.Araba benım uzerıme duruyordu 1-2 ay sonra satıyolardı garantien bızım sırkete olan borclarına karsılık calısanların ustune alıodu bızım patron benim ustume hatta turkcell reklamında oynayan bı araba vardı onuda almıstık 700-800 bın lıralık araclar porsche vs aldım ustume ama bırakın kullanmayı ıcıne bıle bınmedım :) hiç kasko masko yaptırmadım ben onlara adamlar bınıyordu kafasına gore. Yani şimdi ben ıkıncı el bı arac alsam buna hemen sigortamı yaptırmam lazım belli bi sure devam etmiyor mudur sigortası kaskosu vs. Hemen alan kişinin yenilemesi mi gerekiyor yani ?

meromerro meromerro WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 29.09.2016
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek serbest
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 247
  • Beğeniler 113 / 65
  • Ticaret 5, (%100)
Ev al Ev :)

wmaraci
wmaraci

Korkmaz Korkmaz cagdaskorkmaz Kullanıcı
  • Üyelik 03.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek SARUHAN HOLDING - Fakir Elektr
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Ç** K**
  • Mesajlar 3537
  • Beğeniler 253 / 1236
  • Ticaret 8, (%100)
A3 Sedan alın. İleride az zarar ile satabilrisiniz.

cagdaskorkmaz.com.tr

MeMo MeMo SEO Candır, MeMo Uzman :) Kullanıcı
  • Üyelik 23.07.2015
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Webmaster, Editör, SEO Uzmanı
  • Konum Azerbeycan
  • Ad Soyad T** M**
  • Mesajlar 2187
  • Beğeniler 1198 / 578
  • Ticaret 50, (%100)
KralFx gel Azerbaycandan al arabayı satarken iki kat karla satarsın :)
100 binlik arabayı 30 40 bine alirsin burda

ChesterFiel ChesterFiel WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 24.11.2015
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek İnşaat Teknikeri
  • Konum Samsun
  • Ad Soyad S** A**
  • Mesajlar 801
  • Beğeniler 86 / 274
  • Ticaret 7, (%100)
Yani şimdi ben ıkıncı el bı arac alsam buna hemen sigortamı yaptırmam lazım belli bi sure devam etmiyor mudur sigortası kaskosu vs. Hemen alan kişinin yenilemesi mi gerekiyor yani ?

kasko zorunlu değil. noterden satış vereceği için kendi adına sigorta kestireceksin. bekleme süreniz varsa araba konusunda acele etmeyin.

RHEngineer RHEngineer Makina Mühendisi Kullanıcı
  • Üyelik 15.09.2015
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Makina Mühendisi
  • Konum Karabük
  • Ad Soyad R** Ö**
  • Mesajlar 415
  • Beğeniler 233 / 45
  • Ticaret 2, (%100)
VW CC al hocam sonra satarsın.

WebTa WebTa Tengri Biz Menen! Kullanıcı
  • Üyelik 24.08.2015
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Öğretmen
  • Konum Adana
  • Ad Soyad H** M**
  • Mesajlar 238
  • Beğeniler 40 / 64
  • Ticaret 1, (%100)
1 ay kullanıp kar ile satma olanağın oldukça az. 2014 Renault Clio4 aldım ozaman piyasa değeri ile 38 bin liraya aldım. 2015 yılında tekrar satışa çıkarttım arabayı 8bin km de idi. Kaza darbe vs. yok. 36 bin liraya sattım. Zarar gibi görünsede bindiğim yanıma kar kaldı. Biraz daha beklemiş olsaydım şuan arabanın piyasa değeri 45 bin.
Kar etme şansınızı yükseltecek olursak; 2016 aralık ayında sipariş et arabayı fakat 2017 ocakta trafiğe çıkış yap.
Aralık ayında araç fiyatları düşer. Ocak ayında trafiğe çıkarttığın için araban 2016 değil 2017 model olarak giriş yapar. Ocaktan sonra fiyatlar tekrar 1-2 ay içerisinde artar. Ve sende bu şekilde kar yapabilirsin.

Not: Türkiye'de Renault-Tofaş-Toyota peynir ekmek gibi satılan araçların başında gelir.
KralFx

kişi bu mesajı beğendi.

ogzhntr ogzhntr WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 03.03.2013
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Elektrik - Elektronik Tekniker
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad O** E**
  • Mesajlar 1858
  • Beğeniler 89 / 532
  • Ticaret 2, (%100)
hocam araç işinden alamıyorsanuz kar etmeniz zordur 100 bin tllik aracı 98 bin tl gibi bir fiyat alırsınız bunu 103 104 105 e kadar satma şansınız var fakat dedigim gibi anlamıyorsanız hiç bulaşmayın kara edecem derken zarar edersiniz

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al