fortehk adlı üyeden alıntı

uzmanabi Evet kullanıyorum hocam çokta tık alıyor ve en az tbm yine onlara ait. Sitem bir tür tanıtım sitesi bir alan üzerine, acaba google genel blog gibi mi algılıyor tanıtım yazıları farklı olduğu için diye merak ediyorum ama bağlantı reklamları bire bir alakalı çıkıyor site geneliyle.


Bak dostum sitenin ismi bilmeden "bağlantı birimi mi kullanıyorsun" diye sordum. Aslında senin sorunun ortada. Google yakın zamanda bağlantı birimlerinde re-marketing özelliğini kapattı yani bir kullanıcı daha önce aradığı şeylerle ilgili reklamlar çıkıyordu bağlantı birimine tıklayınca.

Şu an bağlantı biriminde site içeriğiyle alakalı reklamlar çıkıyor. Veya konularına benzer reklamlar. Bu da TBM'yi düşürüyor. Bağlantı reklamlarının tasarımı da değiştiği için TO oranları arttı.

Özetle durum bu şekilde. Bağlantı birimi çok tıklanmıyorsa yerleşim gözden geçirilebilir. Tıklanıyorsa zaten bağlantı reklamı daha çok kazandırıyorsa değiştirmeye gerek yok. Sorunu başka yerde aramayın.

Ek Olarak: Bağlantı biriminde re-marketing özelliğinin kapatılması bazı siteleri olumlu da etkiledi. Çünkü bazı sitelerin anahtar kelimeleri daha değerli. Senin sektörün değersiz ise eğer haliyle düşer.