takiplekazan Dediğiniz şeyi çok iyi anlıyorum ve haksızsınız demiyorum. Şundan bahsediyorum.
Her ilde her ilçede bir sürü giyim mağazası var. Peki neden her gün sayısızca tekrar giyim dükkanı açılıyor? Onların da rakipleri büyük. LCW, DeFacto, Mavi gibi yüzlerce büyük rakipleri var belki 10 metre yanında. Ama açıyor, çünkü gelirini önemsemez veya projesi farklıdır. Bu sadece çok küçük bir örnekti. Mesela sayısızca logo işleri yapan şahıs veya şirketler var dimi? Peki neden hepsi kazanıyor? Ama az ama çok. Sonuçta kazanıyor. Bu örnekler uzar gider.
Felsefi olarak bakış açım belki bu yöne yitiyor beni. O işe girme rakibin büyük, o işe girme başaramazsın vs vs vs .. Evet doğru ben yüzbinlerce lira veya milyon lira yatırım yapmıyorum, yapsam gelirim büyük olur, işlerim büyük olur. Ben bir nevi dükkan açıyorum. Gelirim düşük olur, işlerim küçük olur. Küçükten başlarım ki yatıracağım sermayede ofis ve çalışanlarım da olacak. Yani tek başıma odamda hadi giriyim deyip, google'dan ücretsiz seri ilan scripti indir demeyeceğim. Merkezde, vergi levhamı alıp, faturamı kesip, çalışanlarıma hakkıyla paralarını verip bir işe gireceğim. Yani kolay tabirle, dükkan açacağım. Bence insanlar girecekleri işleri bu kadar büyütmemeli gözlerinde. Sizin dediğinizle bakacaksak bu forum hatta Türkiye'deki hiçbir wm forumu aktif kalmasın kapansın. Çünkü buralarda açılan tüm konular tüm fikirlerin yüzde 90ı zaten yapıldı.