Kaliteli Blog için Altın Tavsiyeler
1 ) Özgünlük
Neredeyse benzer her makalede değindiğim bir konu olan özgünlük burada da önemli. Çalıntı içerikler sizi sadece belirli bir noktaya kadar götürür , önemli olan ziyaretçilerinize tamamen özgün ve faydalı bilgiler sunmak. Her makaleyi özgün olarak yazarsanız ve biraz sabırlı olursanız doğru anahtar kelimeler ile gerçekten faydasını göreceksiniz. Sadece ziyaretçinin ilgisini çeken ve özgün makaleler paylaşın.
2) Görsellik – Hız – Rahat Dolaşım
Bu üçlüyü birbirinden ayırmayın. Üçüne de önem verirseniz ortaya göze güzel gelen , rahat dolaşımlı bir site çıkıyor. Görsellikten kastım , makalelerde kullandığınız resimlerin uyumu , uygun renklerle tema ve logo seçimi vb. şeyler. Hız ve rahat dolaşım ile sitenizin hafif olmasından ve hızlı gezinilebilecek halde olmasından bahsetmekteyim. WordPress platformlu site kullanıyorsanız sitenizi hızlandırmak için şu makaleye göz atabilirsiniz.
3) Ziyaretçiye Hitap
Kesinlikle makalelerinizde ziyaretçileriniz ile asker arkadaşınızmış gibi konuşmayın , resmi olun ama fazla da abartmayın. Örneğin ‘şunu yap , bunu yap’ demek yerine ‘şunu yapınız daha sonra öbür etaba geçiniz’ cinsinden hitap cümleleri tercih edebilirsiniz. Yani anlayacağınız , sen dili yerine siz dili kullanmayı ihmal etmeyin.
4) Ziyaretçilerinizi Önemseyin
Kaliteli blog için altın tavsiyeler makalesinin belkide en önemli kısmı. Bu başlıktan kastım , örnek verecek olursam ziyaretçiniz bir yorum yaparak konu hakkında soru soruyor , ancak siz cevap vermiyorsunuz. Kesinlikle çok yanlış , kaliteli bir blog ziyaretçilerinin sorularına mantıklı bir şekilde cevap verebilmeli. Ziyaretçiniz yorum yapsa ancak soru sormasa bile yorumlarına cevap verin , bu , ziyaretçiyi önemsediğinizi gösterir ve diğer ziyaretçileri yorum yapmaya teşvik eder.
5) İletişim vb. Sayfalar
Blogunuzda künye , telif hakkı , hakkımızda , iletişim gibi sayfaları yayınlayın. Bu da kaliteli bir blog için vazgeçilmez adımlardan biridir ve gereklidir. Örneğin iletişim sayfası yine ziyaretçilerinize önem verdiğinizi ve onlar için iletişim sayfası oluşturduğunuzu gösterir.
6) Ziyaretçiyi Sıkmayın
Bu başlık daha çok makaleleriniz için geçerli. Sırf kelime sayısını arttıracağım diye 2 cümlelik kısmı 7 cümlede anlatmayın. Çok da kısa da kesmeyin ama çok da uzun olmasın , bu da blogunuzun takip edilmesi için önemli bir nokta , çünkü yazılarınızı okumaktan sıkılan bir ziyaretçi az aralıklarla sitenize uğrar.
7) Yazı Yayınlama Sıklığı
Bir günde 10 yazı yayınlayıp ertesi gün hiç yazı yayınlamamazlık yapmayın. Düzenli içerik girin , örneğin günde 2 tane. Bu , ziyaretçilerinizin her gün sitenize girmesine sebep olacak faktörlerden biridir.
Kaliteli Blog İçin Altın Tavsiyeler (KAYNAK , emeğe saygı için bir ziyaretinizi bekliyorum , forum konusu için bile inanın çok uğraştım , tamamen özgün ve kendi tarafımca yazılmış bir makaledir)