Joomla büyük bir cms sistemi. Eğer sizi ilgilendiren siteniz ise daha güzel siteleri joomla ile yapabilirsiniz.
Wordpress sitelerin Google açısından avantajları daha fazla. Bunun nedeni wordpress 'in tam olarak ana iskelet yapısının Google yönergeleriyle uyumlu olması. Google botlar site taraması yaparken wp deki yapıya uygun tarama yapıyorlar.
Burada sorulması gereken soru: "Web sitesi işlerinizi kendi zevkinize göre mi yapıyorsunuz yoksa Google direktiflerine göre mi?" sorusudur...
Özet olarak joomla seo açısından sıkıntılı. Bu yanlış anlaşılmasın. Gerekli seo çalışmalarıyla elbette joomla sitenizde yükselecektir.
Aradaki farkı size sizden başka hiç kimse ispatlayamaz. Ancak siz aynı şartlara sahip iki site kurup birini joomla diğerini wp altyapısıyla kurduğunuzda görebilirsiniz.
Yani kişinin sitesi joomla dır ama içeriği kalitelidir. Backlinkleri sosyal medya çalışmaları güçlüdür her siteyi geçebilir. Site wp dir ama site teması kopyadır, içeriği kopyadır, linkleri kötüdür site geriler.
Aynı şartlarda (NŞA 'da!) iki web sitesinden wp olan daha az zahmetle daha fazla hit alacaktır.
Biri lüks ağır bir jeep(joomla), diğeri spor tek kişilik araba(wordpress)...
Bunu nereden biliyorum? Yaklaşık 12-14 ay boyunca şu anda yayında olmayan 5-6 site yaparak çeşitli cms ler ile seo çalışmaları yaptım. Sonuç hiç değişmedi. Ciddi bir emek ve zaman sonrası bu bilgilere ulaştım. Zaman zaman forumda yazdığım cms karşılaştırmaları bu araştırmaya dayanmaktadır.
Dileyen olursa bu konuda sorularını seve seve cevaplarım. (Drupal, Joomla, Wp için)...