lostyazilim
tr.link

Penguin 4 güncellemesi sonrasında sıralamaları aşırı değişen var mı?

18 Mesajlar 2.377 Okunma
lstbozum
tr.link

uzmanabi uzmanabi Kimlik Onayı Bekliyor Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 11.11.2015
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek İşsiz
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** G**
  • Mesajlar 365
  • Beğeniler 220 / 77
  • Ticaret 3, (%100)

Joomla sitelerde bazen alakasız indexlemeler oluyor.
Siteismi.com/icerik.html
Siteismi.com/compenent/article/icerik.html

Gibi.

Siz de böyle problemler oluyor mu?

wmaraci
reklam

profdizayn profdizayn Paylaşmayı seven. Kullanıcı
  • Üyelik 21.03.2016
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Patron.
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** Z**
  • Mesajlar 378
  • Beğeniler 151 / 107
  • Ticaret 14, (%93)
Alakasız demeyelimde onlar yine içerik çıkış linkleri oluyor. Sadece joomla'nın yapısı gereği kendi sef sistemi, butun joomla yapısını karşılayamıyor. Çünkü joomla büyük bir cms sistemi.. Wordpress gibi sadece içerik linklemeleri yapmıyor. çok fazla yerden link çıkışı yapabiliyor, aslında doğru kullanıldığı zaman bu link çıkışları çok fazla yarar sağlamakta. Bir seo bileşeni kurup bu sorunların önüne geçebilirsiniz.. Ya da Google Search Console 'den sizi rahatsız eden linkleri yasaklayabilirsiniz.
uzmanabi

kişi bu mesajı beğendi.

GuestLion GuestLion WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 20.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 47 / E
  • Meslek Yazılım Geliştirme
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad O** Ö**
  • Mesajlar 852
  • Beğeniler 340 / 340
  • Ticaret 39, (%100)
Joomla büyük bir cms sistemi. Eğer sizi ilgilendiren siteniz ise daha güzel siteleri joomla ile yapabilirsiniz.

Wordpress sitelerin Google açısından avantajları daha fazla. Bunun nedeni wordpress 'in tam olarak ana iskelet yapısının Google yönergeleriyle uyumlu olması. Google botlar site taraması yaparken wp deki yapıya uygun tarama yapıyorlar.

Burada sorulması gereken soru: "Web sitesi işlerinizi kendi zevkinize göre mi yapıyorsunuz yoksa Google direktiflerine göre mi?" sorusudur...

Özet olarak joomla seo açısından sıkıntılı. Bu yanlış anlaşılmasın. Gerekli seo çalışmalarıyla elbette joomla sitenizde yükselecektir.

Aradaki farkı size sizden başka hiç kimse ispatlayamaz. Ancak siz aynı şartlara sahip iki site kurup birini joomla diğerini wp altyapısıyla kurduğunuzda görebilirsiniz.

Yani kişinin sitesi joomla dır ama içeriği kalitelidir. Backlinkleri sosyal medya çalışmaları güçlüdür her siteyi geçebilir. Site wp dir ama site teması kopyadır, içeriği kopyadır, linkleri kötüdür site geriler.

Aynı şartlarda (NŞA 'da!) iki web sitesinden wp olan daha az zahmetle daha fazla hit alacaktır.

Biri lüks ağır bir jeep(joomla), diğeri spor tek kişilik araba(wordpress)...

Bunu nereden biliyorum? Yaklaşık 12-14 ay boyunca şu anda yayında olmayan 5-6 site yaparak çeşitli cms ler ile seo çalışmaları yaptım. Sonuç hiç değişmedi. Ciddi bir emek ve zaman sonrası bu bilgilere ulaştım. Zaman zaman forumda yazdığım cms karşılaştırmaları bu araştırmaya dayanmaktadır.

Dileyen olursa bu konuda sorularını seve seve cevaplarım. (Drupal, Joomla, Wp için)...
uzmanabi profdizayn

kişi bu mesajı beğendi.

profdizayn profdizayn Paylaşmayı seven. Kullanıcı
  • Üyelik 21.03.2016
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Patron.
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** Z**
  • Mesajlar 378
  • Beğeniler 151 / 107
  • Ticaret 14, (%93)
Sözlerinize katılıyorum hocam. Wp seo açısından ve google açısından daha avantajlı. Ben wp nin bana yetmedi zamanlarda yani yeterli göremediğim zamanlarda joomlayı tercih ediyorum. Joomla ile yapamayacağım bir şeyin olduğunu düşünmüyorum. Kod yapısı fazla evet içerik kod oranını %25 oranına getirmek hemen hemen tüm template'lerde 2000 kelimelik bir makale gerektiriyor bir sayfada. Bu sebeple google amca wpyi daha fazla tercih ediyo çünkü sistem hafif.. Wp nin yeteceği bir site yapacağım zaman bende wpyi tercih ediyorum. Ama büyük sistemler için kesinlikle joomla kullanırım. Gerekli seo adımlarını uyguladıktan sonra bir sorun teşkil etmiyor.. he yükselişi wpye göre biraz zaman alsada taşlar yerine oturduğunda sorun kalmıyor.
GuestLion uzmanabi

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

Erhanyavuz91 Erhanyavuz91 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 17.07.2016
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Doktor
  • Konum Erzurum
  • Ad Soyad E** Y**
  • Mesajlar 719
  • Beğeniler 127 / 221
  • Ticaret 22, (%100)
Hitler 1.5 kat arttı. Siralamalarda hissedilir bir yukselme oldu.

maxlpol maxlpol Sosyal Medya Kullanıcı
  • Üyelik 08.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek bilişim
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad A** M**
  • Mesajlar 395
  • Beğeniler 31 / 77
  • Ticaret 9, (%100)
Benim 1 aylık sitemde şuanda öyle, sıralaması aşırı yükseldi. Site 1 aylık.

mwt mwt RadKod-İzmir Web Tasarım Kullanıcı
  • Üyelik 16.06.2015
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Yazılım
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad A** B**
  • Mesajlar 839
  • Beğeniler 124 / 150
  • Ticaret 50, (%96)
teknoloji haberlerinde geçen 20. sırdaydık 5 gün içerisinde 28 ile arası değişip duruyor

ceyzer ceyzer WM Aracı E-Mail Onaysız
  • Üyelik 12.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Üniversite Öğrencisi
  • Konum Almanya
  • Ad Soyad C** Ö**
  • Mesajlar 698
  • Beğeniler 46 / 90
  • Ticaret 1, (%100)
Benimki sürekli değişken 1.5 yıllık site neden kaldıgı yerde kalmıyor dakika bazlı değişiyor sıralamam 2 aydır böyle. hep 2. sayfada 1. sayfaya bir çıkamadı gitti

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al