Blog okurlarına rehberlik eder.
Blogrehberi.net




Yaklaşık bir yıl önce BlogPurse tarafından yapılan araştırmaya göre, dünyadaki toplam blog sayısı 156 Milyon ve toplam takipçilerin de 1 Milyarı aştığı öngörülmüştür. Türkiye’de ise blog kelimesi 2005 yılında can buldu dersek zannediyorum hata etmiş olmayız. Şöyle ki; Mayıs 2005′de “blog” kelimesi Google’da 65 Bin defa aranırken tam bir yıl sonra yani Mayıs 2006 itibariyle bu rakam yaklaşık 5 Milyondur. Bugün sadece Blogcu’nun barındırdığı blog 150 Binin üzerindedir. Blogspot ise Türkiye’de en çok ziyaret edilen 11. website konumundadır!
Ayrıca 2011 Türkcell Blog Ödülleri için başvuru yapan toplam blog 1422 adet. 13 Binden fazla da yazar var. Hâl böyle iken blog takipçiliği de zorlaşıyor. Hemen hemen herkesin izlediği RSS’ler vardır. Fakat yukarıda bahsi geçen dünya adına daha çok içeriğe göz atmak isteyenleriniz olabilir.
Blog Rehberi ise bir takip sistemidir. Takip ettiği blog sayısını her geçen gün arttır. Blogları kategoriler* altında toplamayı ve bu bloglardaki yazıları süzerek kayda değer bulduğu tüm içerikleri siz değerli blog okurlarına önerir. Böylece sıkı bir takibi sizin adınıza yapmış olur.