lostyazilim
tr.link

Video Sitesi Hakkında Görüşleriniz Benim için Çok Önemli

3 Mesajlar 667 Okunma
acebozum
tr.link

aercan aercan IT Kullanıcı
  • Üyelik 15.09.2014
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek PHP
  • Konum KKTC
  • Ad Soyad A** E**
  • Mesajlar 258
  • Beğeniler 25 / 87
  • Ticaret 17, (%94)
Merhaba arkadaşlar. Hobi olarak yaptığım zıpkınavı dalında bir video sitesi açmayı düşünüyorum.

Domain ingilizce, global ve içerik de sadece ingilizce dilde olacak. İngilizce dilinde düşünme nedenim adsense tıklamaları tr içerikte bayağı yerlerde. Birkaç kişiden de çok düşük hit ve ingilizce içerikte siteler ile 4-5 katı fazla hitli TR sitelerden fazla kazandıklarını gördüm.

Siteye ilk etapta sadece youtube vimeo v.b sitelerden kısa linklerle videolar eklenecek. Tabiki her videoya detay açıklama gireceğim ama youtube v.b video sitesinden çekilen videolar başkasına ait olacak. O kişinin kanalından çekeceğim ve kesinlikle başkasının videolarını indirip kendi kanalıma yükleyip paylaşmayacağım.
Ayrıca isteyen herkes siteye üye olup kendi videolarını paylaşabilecek onaydan geçtikten sonra.

Kısacası güzel bir video paylaşım sitesi yapıp, hem hobime ait bir site, hem de yüksek ziyaretçi çekip adsense reklamlar ile 3-5 kazanmak istiyorum. En azından zevk alarak yaptığım bir iş olacak.

İlerleyen zamanlarda geliştirip localde videolar eklenebilir ama başlangıç olarak bu şekilde düşündüm.

Hem ingilizce hem Türkçe dil olmak üzere 2 dilde mi yapsam diye ikilemdeyim. Bunun için tavsiyesi, projede yanlış bir düşüncem varsa düzeltme veya ekleme yapabilirseniz çok mutlu olurum.

Video site sahiplerinin ve siz değerli webmasterların yorumları benim için çok önemli.
Şimdiden değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
ByPowerfuL

kişi bu mesajı beğendi.

Php Developer & Network Admin.
elektronikssl
webimgo

ByPowerfuL ByPowerfuL E-Commerce Manager Kullanıcı
  • Üyelik 22.05.2011
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek E-Ticaret Uzmanı - A+++ SEO
  • Konum Konya
  • Ad Soyad M** Ö**
  • Mesajlar 1575
  • Beğeniler 533 / 460
  • Ticaret 18, (%100)
Dil seçiminde istikrarlı olmak yabancı sitelerde altın kuraldır. İngilizce ise ingilizce devam etmelisin, ek bir dil için başlangıç çok erken, SEO yapılanmasında sorunlar yaşayabilirsin, ekstra harcamalardan kurtulmak için ingilizce dil ile başla ve öyle devam et, hedef adsense tıklarından yüksek fayda sağlamak.

Youtube, vimeo v.b. sitelerden içerikler çekeceğinin bilincindesin ve yayımcı haklarına da saygılı olduğunu görüyorum, projende başarılar, pinterest kullanmanı tavsiye ederim :)
aercan

kişi bu mesajı beğendi.

N11'de Ürünlerinizi İlk Sıraya Taşıyorum. Detaylar İçin P.m Atınız.

aercan aercan IT Kullanıcı
  • Üyelik 15.09.2014
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek PHP
  • Konum KKTC
  • Ad Soyad A** E**
  • Mesajlar 258
  • Beğeniler 25 / 87
  • Ticaret 17, (%94)
Ek Olarak:

ByPowerfuL adlı üyeden alıntı

Dil seçiminde istikrarlı olmak yabancı sitelerde altın kuraldır. İngilizce ise ingilizce devam etmelisin, ek bir dil için başlangıç çok erken, SEO yapılanmasında sorunlar yaşayabilirsin, ekstra harcamalardan kurtulmak için ingilizce dil ile başla ve öyle devam et, hedef adsense tıklarından yüksek fayda sağlamak.

Youtube, vimeo v.b. sitelerden içerikler çekeceğinin bilincindesin ve yayımcı haklarına da saygılı olduğunu görüyorum, projende başarılar, pinterest kullanmanı tavsiye ederim :)

Telif hakkı konusunda çok hassasım dostum. Kesinlikle herkesin emeğini koruyup herşey yasal olacak. Değerli fikirlerin için çok teşekkürler.
ByPowerfuL

kişi bu mesajı beğendi.

Php Developer & Network Admin.
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al