Bugün sizlere özgün içerik hakkında sadece kendi deneyimimle yeni başlayan arkadaşlarımıza bilgiler vereceğim. Çok eleştiri alabilirim fakat bu konuda kesinlikle rahatım. Ben denemeden asla yanlış bilgi vermem.

Özgün içerik sadece 200 kelime ile aldığımız makalelerle bitmiyor maalesef. Google'da bir özgün içerikle nasıl sitemizi kaliteli hale getirebiliriz bunlarla başlayalım?

- Özgün başlık
- Özgün resim
- Etiketler
- Forum tanıtımları

Özgün Başlık nedir, Özgün başlık girişi nasıl olmalıdır?

Özgün başlık bir makalenin tamamen özgün olması değil, bir makalenin başlığının da tamamen özgün olmasıdır. Örnek veriyorum: Samsung Galaxy S8 Tanıtım Tarihi Açıklandı! Bu özgün bir başlık değildir. Bu başlığı o özgün içeriği giren her site kullanır. Bu yüzden Google'da içerikleriniz özgün de olsa geriye düşmenizin nedenlerinden birisidir. Uzun uzun başlıklar kullanmayın! diyenlere aldırış etmeyin.

Uzun doğal, özgün başlıklar kullanın Bknz: Samsung Galaxy S8 Tanıtım Tarihi 13 Ekim Pazar Günü Açıklanıyor! bu başlık özgündür az önce verdiğim başlık ise her sitenin kullanacağı başlıklardan birisidir. Google'da içeriğiniz şimdi 1 adım önde gelelim diğer konularımıza.

Özgün resim nedir, özgün resim girişi nasıl olmalıdır?

Çoğumuz herkesin kullandığı resimleri alıyoruz. Bu hatadır! Google algoritması çok güçlü bir algoritmadır ve bunu tespit eder; bence spam nedeni bile olabilir. Eleştiri alacağım biliyorum ama tamamen kendi deneyimimdir. Özgün resim nasıl olmalıdır? Hemen anlatalım; Kendi çekimleriniz, ve hazırladığınız grafiklerden oluşabilir. Mesela Galaxy S8 hakkında resim arıyorum ama bulamıyorum. Ben bir telefon mağazına giderim tüm telefonların resimlerini çekerim onun ayarlamasını yaparım. Kazanmak istiyorsak emek vermemiz gerekiyor. Bunu yapamıyorsanız Google'da eklemek istediğiniz içerik hakkında ingilizce görsel olarak aratın ve o görseli alın üstüne Türkçe şekilde Samsung Galaxy S8 ne zaman tanıtılacak vesaire şeklinde özgün yazılar yazın ve sitenize ekleme yapın. Google'da arama motorlarında 2 adım önde olacaksınız!

Etiketler;

İşte bir çoğumuzun yaptığı hatalardan birisi. Daha çok kelimede daha çok sıralama da olmak istiyoruz 10-20 tane etiket ekliyor her içeriğe bu bariz en büyük hatalardan birisidir. Uzun uzun etiketler sizi sıralama da etkilemez aksine düşürür. Özgün, 2 adet etiket hatta 1 adet etiket dahi yeterlidir. Kesinlikle 2-3 etiketi aşmamaya özen göstermelisiniz. Zaten içeriğin detaylarından Google botları içeriğin hangi kelimelere yönelik olduğunu belirliyor ve sıralamalarda hakkınızı veriyor. Etiketlere mutlaka özen göstermelisiniz. Ve saçma sapan etiketler değil, konuyla alakalı etiketler kullanmalısınız.

Forum Tanıtımı nedir, Forum tanıtımı nasıl yapılır?

Forum tanıtımı, bir forum sitesinin Site ekleme, veya herhangi bir konuyla alakası olan kategorisine açacağımız site tanıtımı veya sitenizde ki bir makalenin paylaşımıdır. Örnek veriyorum: Siteniz de bir içerik yayımladınız bu içeriğin öncelikle index almasını bekliyoruz. İndex aldıktan sonra otoriteleri sağlam 5-10 adet forum'da bu içeriğin ilgili kategoriler de '' Anahtar kelimelerine '' sitenizin linkini de vererek Forumlara ekliyoruz. Bu benim kendi yöntemimdir tamamen; bunu yaptığım da Anahtar kelimelerim de yükselme olduğunu farkettim.

Bu yazım tamamen yeni başlayan Webmaster arkadaşlara yöneliktir.