Bu yazdıklarım sadece bir öneridir. Farklı fikirleri olan, söylediklerime katılmayan arkadaşlar, konu altından isterlerse kendi fikirlerini belirtebilirler.

Blog yazarlığının altın kuralı elinizdeki tüm nitelikleri aynı noktaya koymamaktır. Kısacası, işe yarar gördüğünüz bir yöntemi tüm stratejilere dahil etmemelisiniz çünkü ilgili yöntem geçersiz kaldığı zaman bundan tüm stratejileriniz etkilenecektir. Gelirler konusunda benzer durum söz konusudur. Tüm gelir kaynağınızı Google AdSense olarak belirlerseniz büyük bir hata yapmış olursunuz.

Google AdSense çok önemli bir gelir kaynağıdır ama blog adreslerinin gelirlerinin aydan aya değişiklik göstermesi gibi bir durumla karşılaşılabilir. Bir ay içerisinde çok fazla gelir elde eden bir blog, ertesi ay içerisinde çok daha düşük gelir elde edebilir. Bu nedenle gelir kaynaklarını çeşitlendirmek en önemli stratejilerinizden birisi olmalıdır.

Bu konuya kazanç peşinde olan firmalar gibi yaklaşmalısınız. Gelir kaynaklarınızın büyük bir bölümünü tek bir kanala bağlı bıraktığınız zaman büyük bir stratejik hata yapmış olursunuz. Günü geldiğinde ilgili gelir kaynağı işlememeye ve size sıkıntılar çıkarmaya başlayabilir. Bunun sonucunda olağan gelirleriniz düşer ve gelir kaynaklarında çeşitliliğe gitmediğiniz için firmanın kısa süre içerisinde zarar etmesi ile karşı karşıya kalırsınız.

Bu tür sorunlarla baş edebilmek için mutlaka gelir kaynaklarınızı çeşitlendirmeyi düşünmelisiniz. Bu çeşitlendirmeyi yaptığınız taktirde elde edeceğiniz gelirlerde çok büyük artışlar söz konusu olmayabilir ama doğru adımı attığınız için düzenli olarak gelir elde edebilme imkanına sahip olursunuz.

Google AdSense'i önemli bir gelir kaynağı olarak görmeye devam edebilirsiniz ama gelirlerinizi tamamen bu platforma bağımlı hale getirmemelisiniz. Bunun sebebi günün birinde hatalı bir karar olsa bile Google AdSense platformundan ceza almanız ve olası gelirlerin bir anda sıfıra inmesi gibi bir durumla karşılaşabilme ihtimalinizin bulunmasıdır. Kendinize alternatifler oluşturmanız durumunda bu tür risklere karşı önlem almış olursunuz.

Google AdSense kurallarını yakından takip etmelisiniz ve kurallara aykırı hareket etmemeye özen göstermelisiniz. Google AdSense blog adresiniz için önemli bir gelir kaynağı olmayı sürdürebilir ama alternatif yöntemleri düşünmeli ve gerekirse kullanmalısınız.