Youtube‘daki videolarının üst sıralarda çıkması ve daha çok izlenmesi için Adwords hizmeti ile videolarını üst sıralara taşıyan 12 yaşındaki İspanyol Jose Javier 100 bin Euro fatura ile karşılaştı. Ancak Google İspanyol gencin yaptığı bu hatayı da affetti.

İspanya‘nın Torrevieja şehrinde yaşayan 12 yaşındaki Jose Javier isimli bir genç, arkadaşları ile “Los Salerosos” isminde bir müzik grubu kurdu. Grubu ile yaptığı müzikleri Youtube kanalına yüklemeye başladı ve bir süre sonra daha çok izlenmek için Adwords’ten reklam ekledi. Ancak hesaba karmadığı bir şey vardı; Adwords ile yaptığı bu işlemlerin ücretli olması.

Javier bu şekilde videolarının izlendikçe para kazanacağını ve ünlü olabileceğini düşündü. Adwords uygulamasına kredi kartı bilgilerini giren Javier daha sonra da ailesinin kedisi için yaptığı yatırımların bulunduğu hesap bilgilerini de buraya ekledi. Daha sonra videolarını üst sıralara çıkardı ve bu olayla oldukça olumlu dönüşümler aldı, ancak gelen 100 Euro fatura ile karşılaşınca pek de iyi günler yaşandığı söylenemez.

Yaşanan olayla ilgili Javier’ın annesi El Pais gazetesine yaptığı açıklamada oğlunun bu yaptıklarından haberi olmadığını sadece yeni enstrumanlar almak için bu işe girmiş olduğunu düşündüğünü söyledi.


GOOGLE GENCİN HATASINI AFFETİ

Yaşanılan olayla ilgili Google‘un yaptığı açıklama ise şu şekilde;

“Bu durumu analiz ettik ve bu kullanıcıdan herhangi bir ücret tahsil etmedik. Kullanıcının bekleyen Adwords ödemesini de iptal edeceğiz. Google AdWords‘ün de aralarında olduğu birçok online hizmet yaş sınırlaması poliçelerini zorunlu kılıyor. Aile çevresini internette güvende tutmanın ne kadar önemli olduğunun farkındayız, bu yüzden ebeveynler için “Güvenlik Merkezi” uygulamamız da var.”

kaynak: http://www.guncelelazig.com/teknoloji/google-12-yasindaki-youtuberi-affetti-6033.html