Merhaba beyler sitemde yayınladığım bir yazı vardı sayfama mesaj geldi kopya içerik kaldırın diye. Dedi işte siz bizim yazıyı kopya yapıp içinden 2-3 kelime değiştirmişsiniz. Ben o sitede görmüştüm sonra 2-3 kaynağa daha bakıp kendim yazmıştım herşeyiyle. Neyse yazıyı yayından kaldırdım. Ama aklıma takıldı gerçekten içerik kopya gibimi yani adam haklımı?
Bu onun yazdığı yazı: http://mobtekno.com/facebook-eko-virusu-yayilmaya-devam-ediyor/
Buda benim yazı: Geçtiğimiz günlerde Facebook'ta etkili bir şekilde yayılmaya başlayan Eko virüsü yayılmaya devam ediyor. Arkadaşlarınızdan gelen mesaj ve bağlantılara dikkat edin çünkü bu arkadaşınız değil virüs olabilir! Çok etkili bir şekilde yayılan bu virüs gelen mesajlara tıkladığınız bağlantılara tıklamanızla bulaşmaktadır.
Virüsün çalışma mantığı şu şekildedir; size özel mesajlardan bir bağlantı geliyor ve bu bağlantıda sizin resminiz ve adınız bulunmaktadır. Sizde hop benim orada ne işim var diye tıklayınca başka bir siteye yönleniyor ve orda tarayıcınıza bir eklenti kuruluyor. Daha sonra siz farkında virüs hesabınızı ele geçiriyor. Daha sonra aynı şekilde sizin arkadaşlarınıza mesaj yoluyla bağlantı yolluyor.
Hesabıma Virüs Bulaştıysa Ne Yapmam Lazım?
Öncelikle yapmanız gereken tarayıcınızda bu eklentiyi kaldırmak. Daha sonra tüm çerez ve verileri silip antivürüs taraması yapmalısınız. Sonra da Facebook hesap şifresini değiştirmeniz yeterli olacaktır.
Şimdiden teşekkürler