lostyazilim

DMOZ Olayı

8 Mesajlar 739 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

erkan34 erkan34 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 01.10.2016
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad E** E**
  • Mesajlar 119
  • Beğeniler 22 / 19
  • Ticaret 0, (%0)
Arkadaşlar bir sitenin DMOZ'a kaydedilmesi için kaç aylık olması gerekli ya da herhangi bir kriter mi gerekli http://www.soranogrenci.com sitesini 2 ay önce açtım daha yolu varmı DMOZ konusunda cevaplarınızı bekliyorum.

wmaraci
reklam

tecnomedya tecnomedya Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 12.02.2016
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum Aydın
  • Ad Soyad H** A**
  • Mesajlar 2438
  • Beğeniler 24 / 701
  • Ticaret 8, (%100)
daha çok yolu var :) 1.5 yılı aşkın bir sitem vardı alexa türkiyede ilk 5k içerisindeydi fakat yinede alamadım dmoz :) ondan şimdilik sadece siteni geliştirmekle uğraş

murattat murattat TATOĞLU BİLİŞİM Kullanıcı
  • Üyelik 02.10.2014
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek e-ticaret yöneticisi
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad M** T**
  • Mesajlar 858
  • Beğeniler 21 / 324
  • Ticaret 41, (%100)
Ölen bir dmoz u hala önemseyen kaldı mı ? Dmoz un amacı nedir biliyor musunuz acaba ? Dmoz daha önceki zamanlarda arama motorları yokken ve bilinmezken kaliteli siteleri bulabilmek için oluşturulan bir dizin di . Günümüzde ülkemiz için konuşmak istiyorum Dmoz kullanarak site bulan neredeyse hiç kimse yok .

Dmoz 'a üye olan 1 adet sitem vardı 2 yıl önce. Analytcs kontrollerinde dmozdan siteme yönlenen AYLIK en fazla 10 kişi oluyordu. Dikkat etmenizi istiyorum günlük değil aylık 10 KİŞİ diyorum.Onlarda moderatörlerin kontrol sebebi ya da webmasterların kendi alanında ki siteleri kontrol etme sebebidir. Yani sözün kısası ,

Ölen bir sitenin üzerine çoktan toprak atılmış ve dualar yapılmış.

Geri dönmesini bekleyerek medet ummak neden ?

sağlıcakla..
mert47

kişi bu mesajı beğendi.

SynapseMm SynapseMm Yalan Dünya... Kullanıcı
  • Üyelik 31.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Serbest Meslek
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad E** D**
  • Mesajlar 1129
  • Beğeniler 200 / 201
  • Ticaret 4, (%100)
murattat hocam siz çok yanlış gelmişsiniz gerçekten..Yada olayları hiç anlamamışsınız diyelim..Dmoz amacı ziyaret çekmek değildir.Dmoz amacı , dmoz gibi bir siteden backlink almaktır..Türkçe meali olarak tercüme edeyim size , Dmoz'a sitenizi kayıt ederseniz eğer , demek oluyor ki Dmoz sitenizi Google'ye öneriyor..Bir nevi referans , dmoz'un referansı ne kadar önemli olduğunu tartışmaya gerek yok.. Dmoz kayıtlı bir site iyi kullanılırsa çok yararı olur..Google sıralamalarında etkisi olur..Yoksa millet siteye girip oradan site aratıp ziyaretçi gelme olayı değil yani :D

Derdi Dünya olanın Dünya kadar derdi olurmuş.
wmaraci
wmaraci

• Üyelik 02.10.2014
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad M** T**
  • Mesajlar 858
  • Beğeniler 21 / 324
  • Ticaret 41, (%100)

SynapseMm adlı üyeden alıntı

murattat hocam siz çok yanlış gelmişsiniz gerçekten..Yada olayları hiç anlamamışsınız diyelim..Dmoz amacı ziyaret çekmek değildir.Dmoz amacı , dmoz gibi bir siteden backlink almaktır..Türkçe meali olarak tercüme edeyim size , Dmoz'a sitenizi kayıt ederseniz eğer , demek oluyor ki Dmoz sitenizi Google'ye öneriyor..Bir nevi referans , dmoz'un referansı ne kadar önemli olduğunu tartışmaya gerek yok.. Dmoz kayıtlı bir site iyi kullanılırsa çok yararı olur..Google sıralamalarında etkisi olur..Yoksa millet siteye girip oradan site aratıp ziyaretçi gelme olayı değil yani :D

Allah allah , gerçekten bu sektöre girdiğimden beri 8 yıllık zaman diliminde öyle şeyler duydum ve işittim ki ülkemizde maşallah herkes webmaster ve web tasarımcısı .Bu kadar meraklıysanız backlink almaya buyurun çok daha kaliteli sitelerden backlink alın . Şimdi google ya da herhangi arama motoru Dmoz ile bir çalışarak sitenizi orada taratıyor ve kalite link çıkışından dolayı kaliteli oluyorsunuz öylemi ?

Bu söylediğinizi emin olun dmoz'u kuran kişi bile bilmiyor.Dmoz hiç bir zaman arama motorları için değer göstergesi olarak kurulmadı .Tek amaçları kullanıcı odaklı site filtreleme ve değerli siteleri bünyelerinde göstererek kullanıcılara site tavsiyesinde bulunmak.Siz dmozu ne zamandır biliyorsunuz ya da kullanıyorsunuz bilmiyorum ama işinize geldiği gibi görüş bildirmeyiz.Sizin siteniz Dmozda kayıtlı olabilir ve bu yüzden savunuyor olabilirsiniz , söylediğim gibi elimizde bulunan 20+ üzeri sitemizden de 1 ya da 2 tanesi hala dmoz üyeliğinde. Oyunhaber ve Teknoloji kategorilerinde yayınlanmakta. Kayıt başvurusunda ki tek amacımız + Hit kazandırmasıydı ki Maalesef rezaletten başka hiç bir şey değil. 1 Ayda 20 hit gönderen bir platform bir işimize yaramaz.

Siz backlink için düşünüyorsanız forumlarda Çok daha kaliteli sitelerden ve ülkemizde yer alan tr lokasyonlu sitelerden alım yaparak daha değerlendirebilirsiniz. Dmoz da sadece Site adresinizi geçirmektense Gidin tanıtım satın alın ve anahtar kelimelerinizi de linklendirmiş olursunuz.

Not : Dmoz da olabileceğiniz için savunduğunuzu söylemiştim ve kontrol ettiğimde haklı olduğumu gördüm :) . Size iyi günler dilerim.

http://prntscr.com/crqi0r

• Üyelik 31.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Serbest Meslek
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad E** D**
  • Mesajlar 1129
  • Beğeniler 200 / 201
  • Ticaret 4, (%100)
murattat 8 yıldır dmoz'un ne işe yaradığını doğru kavrayamamışsınız kusura bakmayın.Ben lafımın arkasındayım diğe arkadaşlara da sorabilirsiniz..Ben hiç kimseyi tanımıyorum Dmoz'a kayıt olmasının amacı , oraya giren ziyaretçi sitenizi araştırıp , hit kazandırmak için gelsin...

Ek Olarak:

murattat adlı üyeden alıntı

Allah allah , gerçekten bu sektöre girdiğimden beri 8 yıllık zaman diliminde öyle şeyler duydum ve işittim ki ülkemizde maşallah herkes webmaster ve web tasarımcısı .Bu kadar meraklıysanız backlink almaya buyurun çok daha kaliteli sitelerden backlink alın . Şimdi google ya da herhangi arama motoru Dmoz ile bir çalışarak sitenizi orada taratıyor ve kalite link çıkışından dolayı kaliteli oluyorsunuz öylemi ?

Bu söylediğinizi emin olun dmoz'u kuran kişi bile bilmiyor.Dmoz hiç bir zaman arama motorları için değer göstergesi olarak kurulmadı .Tek amaçları kullanıcı odaklı site filtreleme ve değerli siteleri bünyelerinde göstererek kullanıcılara site tavsiyesinde bulunmak.Siz dmozu ne zamandır biliyorsunuz ya da kullanıyorsunuz bilmiyorum ama işinize geldiği gibi görüş bildirmeyiz.Sizin siteniz Dmozda kayıtlı olabilir ve bu yüzden savunuyor olabilirsiniz , söylediğim gibi elimizde bulunan 20+ üzeri sitemizden de 1 ya da 2 tanesi hala dmoz üyeliğinde. Oyunhaber ve Teknoloji kategorilerinde yayınlanmakta. Kayıt başvurusunda ki tek amacımız + Hit kazandırmasıydı ki Maalesef rezaletten başka hiç bir şey değil. 1 Ayda 20 hit gönderen bir platform bir işimize yaramaz.

Siz backlink için düşünüyorsanız forumlarda Çok daha kaliteli sitelerden ve ülkemizde yer alan tr lokasyonlu sitelerden alım yaparak daha değerlendirebilirsiniz. Dmoz da sadece Site adresinizi geçirmektense Gidin tanıtım satın alın ve anahtar kelimelerinizi de linklendirmiş olursunuz.

Not : Dmoz da olabileceğiniz için savunduğunuzu söylemiştim ve kontrol ettiğimde haklı olduğumu gördüm :) . Size iyi günler dilerim.

http://prntscr.com/crqi0r

Dmoz'da olup olmamam ile alakası yok bunun.Ben hiç yoktan 8 yıldır neyin ne olduğunu biliyorum..

Saygılar.

• Üyelik 02.10.2014
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad M** T**
  • Mesajlar 858
  • Beğeniler 21 / 324
  • Ticaret 41, (%100)

SynapseMm adlı üyeden alıntı

murattat 8 yıldır dmoz'un ne işe yaradığını doğru kavrayamamışsınız kusura bakmayın.Ben lafımın arkasındayım diğe arkadaşlara da sorabilirsiniz..Ben hiç kimseyi tanımıyorum Dmoz'a kayıt olmasının amacı , oraya giren ziyaretçi sitenizi araştırıp , hit kazandırmak için gelsin...

Merhabalar;

Bakın sizle münakaşaya girmek istemiyorum , eğer o sitenin sahibi sizseniz sitenizde Apple için güzel makaleler olduğunu söyleyebilirim. Siz bildiğiniz işinizi yapın ,yapmaya devam edin işinizi güzel yapıyorsunuz.Ancak Kullanıcı adınızın altında yazan '' Blogger SEO Uzmanı '' İmzasını nasıl aldığınızı merak ediyoruz ? Benim kimseye sormam gereken bir durum değil , Dmoz sitesini biz fransa da yaşadığımız zamandan beri kullanıyoruz.Sizin söylediğiniz Url of page link verme işlemlerinin o zamanlarda bırakın yapılmayı o tür bir algoritmanın olmadığından da emin olabilirsiniz. Yani x sitesinden y sitesine link verilme işlemlerinin yapılmadığı zamanlardan beri Dmoz sitesi mevcut.

Şimdi sizden ricam siz makale işinizi yapın bizde kendi işimizi yapalım.Hatta hatırladığım kadarıyla ( emin değilim ) sitenize dış link çalışması yapmıştık diye hatırlıyorum. *** üzerinden olabilir.Siz değerli sitenize özen göstererek kaliteli içerikler müşterilerinize sunmaya devam edin , bizde uzman olduğumuz işi yapalım.

http://tatoglubilisim.com/duyurular-Google-Reklam-Semineri

Saygılarımla.

• Üyelik 31.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Serbest Meslek
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad E** D**
  • Mesajlar 1129
  • Beğeniler 200 / 201
  • Ticaret 4, (%100)
murattat Konu dmoz'dan nasıl site olayına geldi anlamadım ama '' Blogger SEO Uzmanı '' kendimce yazdığım bir şey..Blogger diğer blog sitelerinden farklı bir yapısı var ve 5 6 yıldır blogger üzerinde çalışıyorum.Kendimce bir şeyler yapıyorum.***'da üyeliğim var fakat hiç bir link çalışması yaptırmadım.

Konumuz benim sitem değil , herkes kendince yorum yapar ben daha çok diğer arkadaşların bu konu hakkında yani sitem hakkın da değilde dmoz hakkında yorumlarını merak ediyorum açıkcası..Ben kimseyle tartışmıyorum sadece kendi bildiğimi söylüyorum..Sizin bildiğiniz de kendiniz ce doğru..Ama daha çok kişi yorum yaparsa o zaman kimin doğru olduğu çıkar diye düşünüyorum..Benim yaşım size göre ufaktır ve size göre prof. olmayabilirim ben hobi olarak yapıyorum bu işleri zaten.Ama bildiğimin arkasındayım.

Size uzman olduğunuz işte başarılar dilerim..

Ayrıca bu konuya bakmanızı tavsiye ederim..
http://www.seokriter.com/dmozun-seo-icin-onemi/
https://wmaraci.com/forum/arama-motoru-optimizasyonu/dmoz-nedir-yarar-nasil-kayit-olunur-92095.html

Yada google'ye yazın istdiğiniz sayfa bakabilirsiniz.

wmaraci
Konuyu toplam 2 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 2 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al