Gene yanlışınız var.. Öncelikle yorumumda egolu bir hava göremiyorum, birisine yanlış/eksik bildiği bir şeyin aksini göstermek egolu olmak veya tanımları kalıplara sığdırmak değildir.
Öncelikle application server ile web server arasındaki farkları araştırmanızı tavsiye ederim.
dll örneğiniz güldürdü. Umarım tecrübeli developerlar bu konuyu okumazlar, rezillik..
Bunun dışında, tekrar söylüyorum mvc katmanlı mimari değildir, mvc ye "bak bunda da 3 adet şey var bu da katmanlı mimari" diyerek bir tanım yapamazsınız.
Mvc nin ne olduğunu anlayabilmeniz için bkz : http://koddit.com/yazilim/mvc-nedir-gercek-orneklerle-mvc-nedir-anlayalim/
Javascript ile forum yazılabilir cümlesinin neresi yanlış ?
Bak ille beni kötü adam pozisyonuna koyacaksın burada, yukarıda ne demişim ? Turing complete olan her dille , diğer diller ile yapılan işlemler yapılabilir.
Bakın nodejs.org da yazana : Node.js® is a JavaScript runtime built on Chrome's V8 JavaScript engine.
"Javascript ile forum yazılabilir" cümlesi hiçte yanlış gözükmüyor..
Javascript ile forum yapılabilir derken ille de şöyle mi söyliyim "nodejs ile backendi yazarsın react veya angular veya foo.js ile de frontendi".
Bunu anlayamayacak kapasitede iseniz bana burada ahkam kesip ukalalık yapmayın lütfen.
Saygı çerçevesi içinde yazdığım yapıcı yorumuma küstahça cevap vererek kalitenizi belli ettiniz.
Daha fazla sizin yorumlarınıza cevap vermeyeceğim, iki adet yorumumda oldukça tatmin edici cevaplar verdiğimi düşünüyorum.
Hayatınızda başarılar.