redakte adlı üyeden alıntı

askerliğimi yaptım o zaman sıkıntı yok.

ben sana işin zorluğundan ya da kolaylığından bahsetmiyorum. madem böyle bir sorun var ortada, bu *************'un yetersiz kaldığını gösterir. Benim 3 ay oldu, kimisi diyor ki 1 sene 1.5 sene. Arkadaşım bunun neresi normal? Bunu normalleştirmeye çalışma. Kimsenin işine kolay dediğimi yok ama gidip Ronaldo'ya hız lazım deyip aylarca bir bağlantı yapmazsan bu eleştirilir.

Benim binamda bütün alt yapı mevcut, diyorum ki 3 aydır Türk *******'dan kimse gelmiyor. Gelmeden tesisatın eksik, doğru, yanlış yapıldığını nasıl anlayacaklar?


ben sana normal dediğim bir durumdan bassetmiyorum. Konunun reklama bu kadar verdi alt yapı dandik eleştirilerinden ziyade işleyen prosedürü anlattım. işin neden uzun sürdüğü konusunda açıklayarak söledim. unutmayın ki sadece sizin binanız yeni değil hergün biten binalar var ve yeni yapılan mahalle tarzı mütahitlerin girme durumu olduğunda yani şehrin genişleyen bölgelerinde bina sahibi olursanız bu Türkiye'nin her yerinde olur. Bu konu hakkında uzun işlemi uzun sürenlerin öncelikle bağlı bulunduğu ilçe müdürlüğüne ya da il müdürlüğünde çözüm masası o olmadı şebeke mühendisi ile o olmadı müdürle görüşmeleri derdine çare bulamadıysa ulaştırma bakanlığına kadar yazı yazmaları ya da bimer bildirmeleri bu işin olabildiğince hızlanmasına sebep olabilir.

bak basit bir örnek 2 şebeke ekibi var ise 6 ilçeye bakıyor ise hergün proje çıkış tarihine göre sıraya sokulur. heleki bu taşeron ekibi ise fazla mesai ücreti almadan çalışırlar. (kendimden biliyorum) sabahtan gece 9 kadar sürdü ardından köyde konaklayıp sabah 7 de iş başı yapıp öğlene kadar sürdü (yani 1.5 gün ) bir köyden geçen fiber şehirler arası iletişim hattını onarımı yaptım


normal çalışma saatleri : sabah 8 akşamüstü 6 maaşa mesai hak talebinde bulunmadan....

hiçbir ekip piknik yapmıyor :) onu diyorum zaten böyle birşey olursa arabalar takip ediliyor. yüz kızartıcı suç kapsamında işten atılır. müdürlerin denetlediği bile olur.

ayrıca bu konularda işlerin geçikmesinin diğer sebepleri bağlı bulunduğunuz belediyelerin kazı yetkisi vermemesinden kaynaklanıyor. şirket belediyeye diyor ki alt yapı yapmam lazım olmaz diyor eğer asfalt atmak tekrar o yolları düzeltmek istemiyorsa ya da buna bütçesi yoksa çünkü elektrikte olsa telefon da doğalgazda olsa bu iş belediye kazı izine bağlıdır. bu tip konular gerçekten sizin oturduğunuz yerden düşündüğünüz gibi olmuyor.


neyse ben ne desemde yine siz aynı şeyleri söyleyeceksiniz sadece taşerona başvurun 1 gününüzü ayırın ister çalışın ister işi deneyin ne demek istediğimi anlayacaksınız neden geç kalınıyor