Ozi adlı üyeden alıntı

Uzak durun, sonra vay efendim param gitti diye konu açarsanız kimse sizi kaale almaz.


Üniversite 2. sınıf öğrencisiydim ve ciddi anlamda maddi sıkıntı çekiyordum. Bir arkadaşım "kanka iş buldum gel gidelim" dedi ben de sordum söylemedi. Orda konuşuruz dedi. O arkadaşım da webmaster'ım diyordu ne kadar doğru bilmiyorum. Ben de çatpat wordpress biliyorum yaparım dedim. Gittik bir ofise, kimseden iş hakkında bilgi verilmiyor. Ablacım diyorum bu iş ne? Bekle öğreneceksin, arkadaşa dönüyorum "hacı bu iş nedir böyle niye geldik" diyorum yine ses yok.

Derken bir hanımabla geldi, güzeeeelce anlattı kağıt üzerinde. "Salak" kafam kimseyi kıramadığım için kabul ettim ve o zaman ancak öğrendim "hayır" demeyi ancak iş işten geçti.

İlk önce benim param yok nasıl olacak dedim, sana buluruz dediler. Nasıl olacakmış o iş dedim. Faturalı hattıma telefon alıp bozduracaklardı. 1600 tl ödemem lazımdı. Güzelce anlaştıkları bir telefoncuya gittik, iPhone 5s alıp bozdular. 2350 tl'ye alıp 1600 tl'ye bozunca iyice ayarım bozuldu ama bir şey de diyemedim.

Sonradan vazgeçtim 1600 tl aldım ve aradaki 750 tl farkı "it gibi" çalışıp kendim ödedim. Beni götüren arkadaşla bir daha konuşmadım. O da zaten duydum bırakmış bu işi.

Gitmeyin arkadaşlar, para kazanmak kolay olsa da havadan gelmez alın teri olmadan gelmez bilgi olmadan gelmez gelmez gelmez.