Bir kaynaktan okuduğum ve önemli bulduğum uyarılar aşağıdaki gibidir...

1.Link satın alımı gerçekleştirmeyin. Google bu tür siteleri çok basit bir şekilde tespit etmektedir. Bu yüzden manipülasyona sebebiyet verecek bağlantı satın alımı/satışı yapmayın.
2. Karşılıklı bağlantı ağı kurmayın. Karşılıklı bağlantılar birbiri ardında referans olarak görüldüğü için filtreye sebebiyet verecektir.
3. Kopya içerik kullanımından vazgeçin. Kopya içerikler İnternet dünyasına tekrar eden bilgileri barındırmaktadır. Bu yüzden sitenizi kopya içerik çöplüğü yerine özgün ve kaliteli içerikle zenginleştirin.
4. Site içi hiyerarşi yapısında kullanılan H1 etiketini 1 adet olacak şekilde doğru yapıda kullanın. Etkisi büyük olduğu için manipülasyona yönelmeyin.
5. Site içi 404 hata sayfalarından sitenizi arındırın. 404 sayfalarını tespit ederek en alakalı sayfaya yönlendirin. Burada hedef tam olarak kırık bağlantı kontrolü ve düzeltilmesi olmalıdır.
6. Sitenizle ilgisi olmayan bağlantılardan uzak durun, bilhassa yabancı kaynaklardan yoğun bağlantı almayın. Çeşitlilik önemlidir lakin Türkçe ilişkili kaynaklara yönelin.
7. Anahtar kelime yoğunluğuyla dolu sayfa oluşturmayın. Ziyaretçilere en doğru bilgileri verecek içerik ve anahtar kelime içeren slogan başlıklar kullanın.
8. Reklam ve backlink amaçlı alınan footer linklerden uzak durun. Aynı durum sidebar ve görsel reklamlar için de geçerlidir.
9. Site haritanızın güncel ve ulaşılabilir olduğundan emin olun. Arama motoru botları ilk olarak robots.txt’ye baktığı için robots.txt dosyasına site haritanızı ekleyebilirsiniz.
10. Gizli bağlantılardan uzak durun. Sitenize gelen veya sitenizden dışarıya çıkan gizli bağlantıların olmadığından emin olun. Bilginiz dışında geliyorsa da kesinlikle Disavow links aracılığıyla engelleyin.
11. Sitenize dışarıdan gelen kırık bağlantıların olmadığından emin olun. X sitesi sitenizde olmayan bir sayfaya bağlantı verirse siteniz için kötü bir algı oluşturacaktır.
12. Toplama içeriklerden uzak durun. Bazı web siteleri kalitesi yüksek olan sitelerde yayınlanan içerikleri kendi sitelerinde de kullanırlar. Bu yüzden site kalitesi düşer. Benzer başlıklarda en ilgili ve bilgilendirici içerik kullanın.
13. Gizli içeriklere sitenizde asla yer vermeyin. Bazı siteler görsel olarak kirlilik yapacağını düşünerek özgün de yazılsa makaleleri ve içerikleri gizlemektedir. Bu tür işlemler yerine içeriği JavaScript ya da jQuery gibi araçlarla ilk iki paragrafı görünür, devam butonu tıklandığında da tamamı görünür şekilde ayarlayabilirsiniz.
14. Anahtar kelimelerin değiştirilmeden aşırı şekilde kullanılması sitenizi Bomb cezasına sürükleyebilir. Doğallığın kontrolü için düzenli ve doğal olacak şekilde bağlantılar alın.
15. Sitenizi dillere göre “hreflang” etiketiyle ayırın. Eğer sitenizin birebir farklı dilde oluşturulmuş sayfası varsa muhakkak bu sayfayı sub-domain ya da yan sayfa şeklinde hreflang etiketiyle belirtin. Çok dilli sitelerde bu işlem kesinlikle önerilmektedir.
16. Web sitenizin kısa-uzun süre kapanmasına engel olun. Bir web sitesi kapanır arama motorları sitenize ulaşamazsa dizinden sitenizin sıralaması kaybolacaktır. Yeniden sıralamalara girmesi ve indekslenmesi zaman alacağından kapanmaya karşı kontrolleri yapın.
17. Anahtar kelime üzerine alınan domainler SEO açısından etkilidir lakin anahtar kelimeyle birebir eşleşen alan adlarında da yoğun olarak sayfa içi SPAM yapılmaktadır. Anahtar kelimede sadece anahtar kelime domain almak yeterli olmayacaktır.
18. Siteniz için bağlantı satın almayın. 1 aylık ya da daha kısa süre için satın alınan bağlantılar anahtar kelimelerde kısa sürede olumlu etki gösterse de uzun süreli zamanda olumsuz etkileri yansıyacaktır.
19. Paravan blog olarak kullanılan blogspot, WordPress, tumblr gibi sosyal ağları SPAM için kullanmayın, özgün içerik ile zenginleştirerek fayda sağlayacak şekilde oluşturun.
20. Ortaklık içeren bağlantıların kullanılmaması, ortak olarak bir çok farklı siteden sitenize bağlantı alınması sitenizin kalitesini düşürecektir.
21. Site içi bağlantı (tüm sayfalar için – analiz tek sayfa üstünde yapılmalı) sayılarının çok fazla olması site içi genel kalitenin düşmesine sebebiyet vermektedir. Bu tür düşüşler ise site kalitesinin çok fazla dağınık olmasıdır.
22. Meta Keywords etiketinde SPAM öbekler kullanmayın. Meta Keywords etiketini tamamen sitenizden kaldırmanızı tavsiye etmekteyiz.
23. Sitenizin açılış hızının çok düşük olması SEO açısından bounce rate(hemen çıkış oranı)’yi arttırmaktadır. Sitenizde hemen çıkış oranının yüksek olması sitenizin faydalı içerik barındırmayan bir site olduğu algısı oluşturacaktır.
24. Spinlenmiş içerikleri kullanmayın. Spinlenmiş içeriklerin öbekleri değiştirildiğinden dolayı mantıksal olarak kopya içerikle özdeşmekte, özgünlük içermemektedir.
25. Çok yorum olan sayfalarda benzer yorumların olması hem anahtar kelime yoğunluğunu arttırmakta hem de tavsiye edilmemektedir.
26. Black Hat SEO’dan kesinlikle uzak durun. Manipülasyon sitenize geçici olarak pozitif etki gösterse de uzun soluklu durumlarda büyük olumsuz etkisi olacaktır.
27. Siteniz hacklenmiş ise en hızlı şekilde sitenizi temizleyin. Hacklenen siteler arama motoru sonuçlarından ayrılır ya da gerilemeye başlar. Zararlı olarak işaretlenen sitelere ziyaretçi girişi düşük olur ya da olmaz.
28. Hızlı link ağı kurmaktan kaçının. Siteye hızlı bir şekilde link ağı kurulduğunda Google bu durumda bir manipülasyon sezecek ve sitenizde bir cezai durum oluşturacaktır.
29. Sitenizde SPAM olduğunu tespit eden kullanıcılar sitenizi Google SPAM Report ile şikayet ettiğinde eğer SPAM olumlu karşılanırsa sitenizde gerileme olacaktır. Bu durumla karşılaşmamak için sitenizde SPAM’dan uzak durun.
30. Forum tanıtım çalışmaları son zamanlarda olumsuz bir şekilde etki göstermektedir. Geçmişte etkili olsa da bu tür çalışmaların yoğunluğu çokça arttığından dolayı manipülasyon tespit edilmektedir.
31. Robots.txt dosyasının sağlığının iyi olduğundan emin olun. Bu dosya içerisinde yanlış verilen engellemeler sitenizin tamamen sıralamalardan kaybolmasına ya da önemli olan sayfaların engellenmesine sebebiyet verecektir.
32. Zararlı sitelere sitenizden link çıkışı yapmayın. Tespitinde ise hızlı bir şekilde kaldırın. Google şüpheli olarak gördüğü sitelere link çıkışı yapan siteleri de işaretlemektedir.
33. Açılış sayfalarınızın kolay ulaşılabilir, hızlı, SPAM içermeyen ve özgün içeriklerle ziyaretçileri yönlendirecek şekilde olmasına özen gösterin.
34. Arama motorlarına çok daha iyi görünmek için aşırı optimizasyondan kaçının. Optimizasyonu çok doğal göstermek arama motorları için site yapıldığına işaret edilmektedir.
35. Sitenizin size gelir getirmesini istemeniz gayet doğal bir yaklaşımdır fakat reklam dolu siteler ise Google tarafından hoş karşılanmamaktadır.
36. Sitenizden dışarıya çıkan bağlantıların istikrarını koruyun. Sitenizi bir link çöplüğüne dönüştürmemek
için sitenizden çıkan bağlantı sayısını istikrar dahilinde tutun.
37. Yönlendirme ağı üzerine kurulmuş siteler belli bir süre sonra sitenize zarar verebilecek nitelikte olacaktır. Google’dan ceza almış siteleri yeni bir alan adı ve site kurup o siteye yönlendirmek ceza etkisi ilk durumda görünmese de uzun soluklu durumlarda faydasız olacaktır.
38. Sponsorlarınızı zararlı bağlantı olarak göstermeyin. Sponsorlar sitenizde olması normal karşılanan bir durumdur fakat bu bağlantıların gizlenmesi ya da bağlantılarının farklılaştırılması sitenize zarar verecek durumdadır.
39. Sitenizi hatalı kodlardan arındırın. Yanlış şekilde kapanan ya da kapanmayan etiketler sitenizin yapısını değiştirecek ve zararlı olacak hallere gelebilir.
40. Kopya meta bilgileri siteye en çok zarar veren özelliklerden biridir. Sitenizde aynı title, description ve keywords’ün olması sitenize tam SPAM cezası gelmesine sebebiyet verebilir.
41. Kötü amaçla eklenen backlinkler sitenize zarar verecektir. Rakiplere yönelik kötü bağlantılar ya da farklı sektörde sitelere kötüleme amaçlı verilen gizli-açık bağlantılar sitenize zarar verecektir.
42. Google’nin istemediği anahtar kelimeler vardır. Bu anahtar kelime hedefli site ve sektörlere link çıkışı yapmayın. Bu sektörel olarak adult, kumar ve yasadışı anahtar kelimelerle oluşmuş sitelerdir.
43. Sinsice yerleştirilen bağlantılar bağlantı çıkan siteyi de bağlantı veren siteyi de etkilemektedir. Bu bağlantılara örnek olarak web sitenizde olan temalardaki şifrelenmiş base 64 gibi kodlar arasından verilen bağlantılar olmaktadır.
44. Mobil girişler için bilinen üzere Google bir algoritma geliştirmiştir. Bu algoritma ise mobil uyumlu sitelere daha fazla öncelik sağlaması üzerine olmaktadır. Bu önemli bir unsurdur lakin mobil kullanıcılar için de güzel ve düzgün bir site oluşturmalısınız.
45. Pingback gibi işlemleri gizlemeyin. Pingback’ler tamamen sitenize fayda sağlayacak işlemleri barındırmaktadır. Eğer bu bağlantıları tamamen gizlerseniz (gizli bağlantı) Google bu çalışmaları manipülasyon olarak sezebilir.
46. Geçmişi kötü olan alan adlarını tercih etmeyin. Geçmişte kötü amaçlar için kullanılmış alan adları sizin için kötü bir tecrübe olabilir. Alan adı alırken geçmişini kontrol etmeniz ve sitenize gelen bağlantıları da kontrol etmeniz gerekmektedir.
47. İçerik hırsızlığından kesinlikle uzak durun. Farklı sitelerden alınan içerikler sizin sitenize fayda sağlamayacaktır.
48. Reklamların içeriğinizin önüne geçmesine izin vermeyin. Reklam kullanımı doğal bir olaydır fakat reklamlar site içeriğinizin önüne geçiyorsa bu kötü bir algı oluşturacaktır.
49. Sitenizi gerekli gereksiz içeriklerle doldurmayın. Ziyaretçilerinize faydalı olacak içerikler harici sadece hit hedeflenerek sitenizin genel hedefleri haricinde içeriklere yönelmeyin.
50. Sitenizde hızlı, ani ya da büyük değişiklikleri ardı ardına gerçekleştirmeyin.