Junior+ bir php programcısı olarak ben cevaplıyayım düşündüklerimle, dilimin döndüğünce :)
Öncelikle bende Dw kullanıyordum neden ? Öncelikle Live kısmından direk olarak görme yada düzenleme yapma imkanı oluyordu, basit olduğu için basit, spagetti kodlarda çok faydalı oluyordu. Çünkü kodun açıklaması direk olarak php.net gibi hemen aşağısında gözüküyordu AMA extend edilen, implement edilen classlar, fonksiyonlar yada yolu use ile belirtilmiş ve doğru olduğu halde kırmızı ile çizmesi hata var demesi, bahsettiğim diğer extends edilenlere direk olarak atlayamama gibi özelliklerinden dolayı ve Coder Plus modunda olsa da bence dikkat dağıtan çok unsur olmasından kaynaklı, kısaca kalitesiz değil, fakat yetersiz bence.

Şuan bende PhpStorm kullanıyorum daha stabil geliyor bana, direk olarak orta tuş ile istediğim klasöre anında atlayabiliyorum, ayrıca konsol çalıştırmıyorsun direk db, yada host baglantılarını yapıyosun daha güzel geldi bana. Ha db, host ayarlarını Dw de yapmıyo musun, yapıyosun fakat PhpStorm bu konuda daha kaliteli geldiği için bana seçimim PhpStorm.

Üstadlarımız çıkıpta bize detaylarından bahsederse hepimiz faydalanmış oluruz, umarım yanlış bişey dememişimdir, dilimin döndüğünce anlattım.