-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
A** Y**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Merhaba Arkadaşlar..
PHP yazılım, web site geliştirirken kullandığınız IDE leri merak ediyorum ben frameworklerle çalışıyorum şu aralar mesela PHPStorm kullanıyorum ama normalde en sevdiğim ve en etkili yardımcısı olan çok ezbere gerek duymadan cidden yardım eden dreamweaver neden insanlar ve büyük yazılımcılar tarafından kulalnılmıyor php de cidden merak ediyorum hem css ve html desteğide çok iyi neden bu kadar iyi bir IDE kullanılmıyorda diğerlerine yöneliyorlar merak ettim açıkcası ben bir şeyleri kaçırmış olmalıyım, cevaplarınızı bekliyorum teşekkürler..
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Web Developer
-
-
Ad Soyad
A** B**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Junior+ bir php programcısı olarak ben cevaplıyayım düşündüklerimle, dilimin döndüğünce :)
Öncelikle bende Dw kullanıyordum neden ? Öncelikle Live kısmından direk olarak görme yada düzenleme yapma imkanı oluyordu, basit olduğu için basit, spagetti kodlarda çok faydalı oluyordu. Çünkü kodun açıklaması direk olarak php.net gibi hemen aşağısında gözüküyordu AMA extend edilen, implement edilen classlar, fonksiyonlar yada yolu use ile belirtilmiş ve doğru olduğu halde kırmızı ile çizmesi hata var demesi, bahsettiğim diğer extends edilenlere direk olarak atlayamama gibi özelliklerinden dolayı ve Coder Plus modunda olsa da bence dikkat dağıtan çok unsur olmasından kaynaklı, kısaca kalitesiz değil, fakat yetersiz bence.
Şuan bende PhpStorm kullanıyorum daha stabil geliyor bana, direk olarak orta tuş ile istediğim klasöre anında atlayabiliyorum, ayrıca konsol çalıştırmıyorsun direk db, yada host baglantılarını yapıyosun daha güzel geldi bana. Ha db, host ayarlarını Dw de yapmıyo musun, yapıyosun fakat PhpStorm bu konuda daha kaliteli geldiği için bana seçimim PhpStorm.
Üstadlarımız çıkıpta bize detaylarından bahsederse hepimiz faydalanmış oluruz, umarım yanlış bişey dememişimdir, dilimin döndüğünce anlattım.
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Sistem Uzmanı
-
-
Ad Soyad
T** Y**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Hayırlı günler hocam,
Php konusunda çok fazla bilgi sahibi değilim.
Bende asp.net yazan biri olarak kendimce cevaplarımı vereyim.
Html - Css kodlamalarını da visual studio üzerinden gerçekleştiriyorum.
Visual studio 2015 kullanıyorum. database yapısını codefirst ile oluşturuyorum. burada artı değer katıyor. yazım konusuna gelince kendi tamamlama olayı kod yazmayı çok daha kolaylaştırıyor. yeni başlayanlar için ise kullanacağınız methotların altında kullanım biçimlerini tanıtan bildirilerin çıkması da artı bir değer katıyor. view in google chrome vs. tarzı browserlar üzerinden anlık takipler yapabiliyorsunuz. yapılan her değişiklikte projeyi derlemenize gerek kalmıyor. kodlar üzerinde veya tasarım üzerinde yapılan herhangi bir değişiklik direk açık olan sayfada otomatikman uygulanmış olarak görebiliyorsunuz.
Kısacası alternatif arayışına dahi girmedim.
ontedi
www.ontedi.com
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
44 / E
-
Meslek
Yazılım Uzmanı, Matematikçi
-
-
Ad Soyad
S** T**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Bu konuda visual studio biçilmiş kaftan.
Intelli Sense olayı apayrı bir dünya. İkinci bir ek uygulamaya ihtiyaç duymadan tek bir yerden tüm her şeyi yaptırıyor. Takım çalışması olayında tfs olayı da gayet başarılı.
Ha diyeceksin ki, php ile ne alakası var. Her şey tek bir yerden yapmanın kolaylığını hangisi veriyorsa onu kullanmanı öneririm.
Hız = zaman.
2 kişi bu mesajı beğendi.
www.ontedi.com
www.cizgi.site
-
-
Yaş/Cinsiyet
43 / E
-
Meslek
Bilgisayar Muhendisi
-
-
Ad Soyad
Ö** H**
-
-
-
Ticaret
16, (%100)
Merhaba,
Sanirim yasimdan dolayi ben cevap verebilirim biraz.
Bahsettiginiz editorler piyasada yokken Eclipse vardi, hala da var, ister c yaz ister c++ yaz, ister windows ister linux. Uzerine yuzlerce eklenti ekle. Yeni caga ayak uyduracagim dersen otur mobil java yaz. Herseyi bir arada yapiyor ve ucretsiz ( bazi arkadaslar cikip cok kasiyor diyecek, 8gb ramli ev bilgisayarinda kasabilir tabi) php icin kullanmadim ama ozel bir paket oldugunu animsar gibiyim.
Kisacasi elinde Thorun baltasi var ve yatkinliginda varsa neden el cakisi kullanasin :)
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Sistem Uzmanı
-
-
Ad Soyad
T** Y**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Geçen haftalarda tanıtımına katıldığım asp.net core aynı şekilde bu da bütün platformlarda yazılım geliştirmeye olanak tanıyacak şekilde geliştirilmiş.
Şuan için üzerinde proje geliştirilmesi tavsiye edilmese de kısa bir süre içinde macos-linux-windows vb. hepsi üzerinde yazılım geliştirilebilecek.
yenilikleri ve gelişen teknoloji takip etmek her zaman iyidir.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
A** Y**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Evet çok değerli yorum ve düşünceleriniz için teşekkürler.. daha bilgisi olanın yorumlarını bekleriz..