Zenginin malı fakirin çenesini yorar diye boşuna dememişler.

O değilde bu domain kaç yılında tescil edildi bilmiyorum ama, ilk tescil eden bizlerden biri olsaydı yüksek ihtimalle global bir şirket olamayacaktı. Çünkü ülkemizde globalleşmiş bir internet sitesi yok. Bunun çok sayıda sebebi var. Sadece birini örnek vereyim; gavurlar müslüman bir markaya her zaman 3ncü sınıf gözüyle bakarlar veya hiç bakmazlar. Ama ülkemizde gavur malları herzaman birinci sınıf görülür (öyledir de).

Benim ülkem herzaman en iyilerine layık ama günümüz gençleri bir araya geldiğinde hack muhabbetlerine yoracağı kafayı bu tür işlere yorsa, biri de mutlaka böyle bir iş çıkartırdı. Bilgisayar oyunları hepimizin vazgeçilmezi ama onların beynimizi uyuşturmasına asla izin vermemeliyiz. Gerçek kişiliğimizin ve irademizin her zaman farkında olmalı ve yeri geldiğinde adımlar atmalıyız.

Çok değil bundan 12-13 yıl önce ortaya çıkan türk usülü sosyal platform arkadaşlık siteleri, 5 mesaj gönderme hakkını kontörle satıyorlardı. Ayrıca google kullanma kültürümüz henüz oluşmadığında bir yerlere site isimlerini not ederdik. O zamanın internet sitelerinin çoğunda "linkler" veya "tavsiye edilen siteler" bölümü çok bulunurdu. Zaten insanımız internet üzerinden bir takım ihtiyaçlara aç durumdayken ve bu konudaki ihtiyacı karşılayacak bir projede "ben burdayım" diye bas bas bağırıyorsa, elbette tutulacaktır. Whatsapp ı atlamamak lazım. Tutulmasının sebebi sanki pahalı sms kontörlerine tepki olarak doğdu. Rağbet görmeye başlayınca gsm operatörleri ekmek su gibi 5bin, 10bin sms dağıttı ama artık yemedi. Ama yinede 3lü paket içerisinde zorla bize kakalıyorlar ama, onlarında suyu ısınacak. Gün gelecek uygun fiyata sadece internet hizmeti veren dakikası smsi olmayan hizmetler gelecek. Görüşmeler zaten piyasada var olan uygulamalar üzerinden olacak. İnşallah o günler uzakta değildir. Telefon numarası mı? Oda sorunmu. Numarada neymiş. Örneğin herkesin bir skype adresi yokmu? Bir internet sitesine girmek için hangimiz ip adresi kullanıyoruz. Numaralar tarih olacak inanın.

Dünya interneti ortalama 20 yıldır aktif olarak kullanıyor ve bu kısacık zaman diliminde devasa trendler baş gösterdi ve birbiri üzerinde patladı. Yapılabilecek projelerin hepsi yapıldı diye umutları yitirmeye gerek yok. Bundan sonraki yıllarda şu an aklımıza gelmeyen neler çıkacak neler. Hiç olmaz dediğimiz şeyler ihtiyaç haline gelecek. "Keşke 2016 yılına zaman makinasıyla gidebilsem de şu domaini o zaman alabilmiş olsam" dediğiniz yıllarda gelecek. Bize düşen ise bu konularda günü birlik para kazanmayı hedeflemekten öte, geleceği iyi analiz edip ona göre projeler çıkarmak ve adımlar atmaktır. Sermayesi olmayan projesi ile beraber Kosgeb e başvursun, (sonuç alan bir çok tanıdığım var). İnanın aramızda facebook yeni duyulmaya başlandığı yıllarda dudak büken arkadaşlarımız olmuştur. Twitter için çok gereksiz tutmaz diyenler olmuştur. Ama bunlar dünya devleri. İnternetin sanki sahipleri. Dünya nüfusu internet aleminde bunlarla gözünü açıp kapatıyor.

Ama bunlarında ciddi zaafiyetleri var. Kişisel haklara saldırı, yalan dolan paylaşımlar ve adult içerikler konusunda yaptırımları çok yetersiz. Benim hayalim ise suç işlenemeyecek kadar denetimli, özgürlüğü engellemeyecek kadar denetimsiz, haksız mağduriyetlerin kolay kolay yaşanamadığı bir sosyal medya ağı. Asalakların fazla barınamadığı bir sosyal medya bence çok önemli bir ihtiyaç.

Biraz konu dışına çıkılmış oldu kusura bakmayın.
Konunun mizahi olduğunun farkındayım tabiki ama Google domainini satın almak mesele değil. Onun arkaplanında çalışan plazalar dolusu sunucuları ve yazılım altyapısı, google i google yapan etkenler. Aksi halde marka değeriyle aldığınız gibi satmak zorunda kalabiliriz. Mesele google 'nin sahibi olmak değilde, amacınız sadece zengin olmak ise milli piyango oynayıp beklemek biraz daha gerçekçi bir hayal olurdu. Googlebenimolsaydı cılara selamlar :)