lostyazilim
tr.link

Bu algının kalkması gerekiyor?

9 Mesajlar 829 Okunma
lstbozum
tr.link

afazi afazi Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 08.12.2015
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Serbest Meslek
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad M** Ö**
  • Mesajlar 249
  • Beğeniler 91 / 36
  • Ticaret 21, (%100)
Neden her seferinde, büyüklerimiz " hatta herhangi bir bilgisayar (yazılım, programcılık) bölümü okuyan kimse" Bilgisayar bölümü okuyup da internet kafe mi açıcaksın? Diye karşılık veriyor?

Bana göre yazılımcının, programcının sermayesi beyninin derinliklerinde yatıyor. Sadece keşif edilmesi gerek haksız mıyım? Biraz öneri ve yardımcı olursanız sevinirim.

Herkes gibi yazılım müh. olmak isteyen bir kimseyim.

wmaraci
reklam

cagatayguney cagatayguney WM Aracı E-Mail Onaysız
  • Üyelik 16.10.2014
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek İnternet Reklam Danışmanlığı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Ç** G**
  • Mesajlar 523
  • Beğeniler 121 / 120
  • Ticaret 21, (%100)
Argo bir deyim vardır ya; Anlayana sivri sinek saz , anlamayana davul zurna az :) Bunu diyen insana ne dersen de anlamak istediğini anlar.

Ozi Ozi . Kullanıcı
  • Üyelik 10.12.2012
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Devoloper
  • Konum Almanya
  • Ad Soyad H** K**
  • Mesajlar 3052
  • Beğeniler 1 / 941
  • Ticaret 50, (%100)
İş kafada bitiyor dostum, kafayı doğru yerde ve doğru şekilde kullanırsan her zaman yükselirsin. Sağa sola tabiri caizse oka boka takılırsan yerinde sayarsın. Hazır olmak diye bir şey yok denemeye hemen başla. Hakkında hayırlısı olsun.

cgrclk cgrclk Fortis Fortuna Adiuvat Kullanıcı
  • Üyelik 18.11.2011
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Web Developer
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad B** Ç**
  • Mesajlar 3270
  • Beğeniler 1014 / 1983
  • Ticaret 53, (%100)
Biraz da kuşak farkından kaynaklanan bir durum, yaşça büyük olanlar bu konularda fazla bilgili değiller, bu alanda iş olarak gördükleri sadece internet kafe olunca diğer fırsatları düşünemeyebiliyorlar.
tamerh afazi

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 08.12.2015
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Serbest Meslek
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad M** Ö**
  • Mesajlar 249
  • Beğeniler 91 / 36
  • Ticaret 21, (%100)
Herkese katılıyorum, Modr. beyin bile yorum atması beni sevindirdi. Sanırım yolumuzu seçicez inşallah.
cgrclk

kişi bu mesajı beğendi.

MertUslu MertUslu Estağfirullah Kullanıcı
  • Üyelik 06.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Ademoğlu
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad M** U**
  • Mesajlar 1022
  • Beğeniler 240 / 291
  • Ticaret 3, (%100)
Aslında mantıklı konuşuyorlar. Temel olarak düşündükleri şey işin sadece cafede bitmesi değil, iş fırsatlarının az ve oynak olması. Yazılım dünyasını bilmemelerine rağmen artık içlerine mi doğuyor bilmiyorum, iş sektörünün oynak olduğunu hissediyorlar ve böyle diyorlar. O yüzden maaşlı, düzgün monoton bir işi tavsiye ediyorlar ki bence haklılar.

Tamam sektör kaliteli, çok para kazandırabiliyor ama bir yerde senelerinizi de heba edip eli boş dönme ihtimali olan bir sektör. Ama örneğin memurluk falan öyle değil, işin nasıl yapıldığını bir kere öğrendin mi, senelerce yaşar gidersin.

• Üyelik 08.12.2015
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Serbest Meslek
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad M** Ö**
  • Mesajlar 249
  • Beğeniler 91 / 36
  • Ticaret 21, (%100)
Çok rutin bir hayat bence. Düzenli olarak tatile gidiyorsun, düzenli olarak para kazanıyorsun, ne zaman ne yapacağını biliyorsun. Bir yerde bazı soru işaretleri oluşur kafamızda

27207 27207 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 02.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 1852
  • Beğeniler 346 / 707
  • Ticaret 5, (%100)
Çünkü onu diyen insanların önünde parmaklarıyla gösterecek bir mühendis yok. Durum bu kadar basit.

Bak öğretmene diyebilirsin, bak Ahmet bankada çalışıyor oh araba aldı diyebilirsin. Ama bak Veli'ye bilgisayar mühendisi oldu mis gibi yaşıyor. Sende öyle ol diyemiyorlar çünkü önlerinde fazla örnek yok. Sebebi bu.

Korkmaz Korkmaz cagdaskorkmaz Kullanıcı
  • Üyelik 03.12.2014
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek SARUHAN HOLDING - Fakir Elektr
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Ç** K**
  • Mesajlar 3536
  • Beğeniler 253 / 1236
  • Ticaret 8, (%100)
Ben bilgisayar okuyacaktım. Müdür Bilgisayarı herkes biliyor sen makinacı ol dedi. Makine ressamlığı okudum. Belki Bilgisayar okusaydım iş bulmayacaktım şuan Makina okuduğum için hem şanslı hemde iş bulduğum içinde mutluyum.

Ama seviyorsan kesinlikle kimsenin etkisnde kalma. Daha sonra çok pişman olursun. Bizim fizik hocamız vardı adam sürekli ben nerden seçtim bu mesleği niye girdim diye kafasına vuruyordu hiç ders anlatmıyordu. Sesizce yatın diyordu. Sınavda da 100 seviyordu. Sende öyle olma Git istediğin bölümü oku. Her meslekte ilerlemen senin kendini ne kadar geliştirdiğinle alakalı.

cagdaskorkmaz.com.tr
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al