DAEŞ terör örgütünün Musul içerisinde yakmış olduğu kükürtlerden dolayı oluşmuş olan dev duman kütleleri, bu akşam itibariyle rüzgar nedeniyle güneye döndüğünü ve Türkiye’ye doğru yol aldığı yönünde açıklamalar geldi.



Yarın için ise Güneydoğu ile Doğu Anadolu bölgesinde görüleceği düşünülen yüksek nemler yüzünden asit yağmurları her an yağabilir diyen uzmanlar, kapı ile pencerelerin kesinlikle kapalı kalmasını belirtti.

NASA tarafından gözlemlenen uyduda ki görüntüler sonrasında duman bulutunun, rüzgar nedeniyle Türkiye’ye dönüş yaptığını belirtirken bu durumun kötü sonuçlar doğuracağını da belirtti. Milliyet’e konuşma yapan NTV’nin Meteoroloji Editörü olan Gökhan Abur; “Bu akşam itibariyle duman güneye dönecektir ve yüksek rüzgarlarda ki sistemlerde entegre edilecektir. Bu nedenden dolayı CO2 başta gelmek üzere bir çok partiküller Türkiye bölgesine doğru akmaya başlayacaktır. Ek olarak Güneydoğu ile Doğu Anadolu bölgelerinde de yağmur beklenirken neminde yüksek olacağını söylemem daha doğru olur.” Dedi.

“HALK DİLİNDE Kİ İSMİ KEZZAP”
Abur tarafından yapılan açıklama doğrultusunda, bölgede bulunacak olan yüksek nemden dolayı bulutlar etkilenecek ve Türkiye bölgesine asit yağmurları yağmaya başlayacaktır. Abur ek olarak; “CO2’in havada bulunduğu nemlerin artmasından dolayı H2SO4’e dönüşüm sağlayacaktır. Bunun anlamı da halk dilinde ki kezzaptır” ifadelerine yer verdi.

“DOĞADA BULUNAN CANLILAR ETKİLENMEYE BAŞLAYACAK”
Asit yağmuru yağması ile beraber sadece insan ırkının değil doğada bulunan bütün canlıların etkileneceği belirtilmektedir. Daha önemlisi tarım alanlarında büyük zararlar doğurabilir açıklaması geldi.

EVLERDEKİ KAPILAR İLE PENCERELER KAPALI OLSUN!
Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalar doğrultusunda zehirli gazlardan korunabilmek amacıyla evdeki bütün pencereler ile kapıların kapalı kalması gerektiğinin altını çizdiler.

kaynak ve içerik: https://goo.gl/njG1di