şimdi hocam,
1- matlab öğrenmen sadece müfredat açısından değil entegre yazılımında pythonu destekleyici olarak kullanabileceğin bir dili öğrenmek açısından da çok yararlı olacaktır.
2- python öğren.
3- bunun yanında gelecekte algoritma ve arayüz konusunda zorlanmaman için c# ve c++ a başla
4- eğer hepsini bir arada yazabilir ve okuduğun bölümle bağdaştıra bilirsen, gelecekte hayat sıkıntısı çekmezsin.
ek olarak tamam da ilk nereden başlayacağım lan şimdi ben diye kendine soruyorsan, matlabı zaten öğrenceksin, python da programlama bilmeyen birinin (genelleme yapıyorum sana özel değil) öğrene bileceği en basit dil olarak bilindiğine göre PYTHON dan başlaya bilirsin.
eğer işin tadını alırsan c, c#, c++ dillerini öğrenmeyi zaten isteyeceksin. bunun yanında kullanıcı etkileşimi için işin içine java da girdiğinde ki (muhtemelen bunlar senin önümüzde ki 5 yılın kadar süre isteyen şeylerdir) okuldan mezun olduğunda yurtdışı fırsatları yakalaya bilirsin.
üşenmedim yazdım, yazım sadece sana özel değil tüm bu alanda yazılıma meraklı kişiler içindir. dil bilmek her zaman iyidir ama önemli olan birden fazla dilde aynı algoritmayı uygulayabilmektir.
iyi forumlar..