Kendimde tasarımcı olarak hayatımı sürdürüyorum. Önceleri Alanya 'daki grafik ve web tasarım ofisinde çalışıyorduk. Müşterilerimiz o zamanlar çoğunluk yerel müşterilerdi. www.alanyaticaretrehberi.com adında ilk zamanlar önemsemedigim bir site vardi. Tabi Alanyada birkac ay gecti bos zamanlarimizda malum Alanya gezmemek elde degil. Gezerken Alanyali arkadaslarim bir gun carsida ordan oraya kosusturan bir adami gostererek Alanya Ticaret Rehberi 'nin sahibi bu adam dediler. Tabi onlar gecmisten taniyorlar. Ben is icin karadeniz bolgesinden gelmistim. Neyse bende kendi kendime adami takip ettim. Sonucta onemsemedigim sradan bir is yapan bir sitenin sahibiydi. Adami suzuyorum tabi kiligi kiyafeti duzgun altinda gayet iyi sayilacak bir araba surekli kosturmaca. Arkadasima sordum bu adam bu arabayi acaba nasil aldi diye o adam dedi sanirim yanlos hatirlamiyorsam 3 ortak sadece o isi yapiyor. Sasirdim tabi o osten mi almos o arabayi diye. Sonra bir dusundum biz ofiste bir yaparken ozellikle web sitelerinin iletisim sayfalarinda farkinda bile olmadan onemsemedigim o siteyi killaniyormusum.
Ozet gecelim yani sizin bu firma rehber siteniz icin Türkiye genelinde reklam yapacak kostiracak ciddi saglam icerikler olusturacak butceniz varsa ciddi girin şayet yok diyorsaniz bence yerellesin kendinize hedef sehirler belirlwyin sokaklara cikarak gerekirse ucretsiz firmalari ekleyin. Hatta daha da gerekirse ayri ayri sehir domainleri ile veritabaninizi doldurun sonra tek bir sitede toplayin. Bu bir tavsiye.
Ancak biz bu isi oyle baslattik kenarda duruyir yuruse gider yurumezse kalsin iste duruyo diyorsaniz birsey diyemem. Ayrica sizi kirmak istemem bu tema ve script hazir ve artik heryerde karsimiza cikiyor. Ben 1.5 yil once dek gelmistim. Algi ne olur bilmem. Yine soyluyoeum hedefleri kuculterek yerelden baslayin ve gercek icerikler olsun. Bir firma ve is sadece birkac satir yaziyla tanitilmaz urunlerini eleman ilanlarini gjncellerininde girmek gerekir. Bu konuda aklima gelen icerik olarak iyi olusturulmus sakarya rehberi sitesi var onu da inceleyebilirsiniz. Cok yazdimnkusura baknayin ama gercekten artik Türk insanimizin hedefli isler yapmasini istiyorum. Gelisi guzel gerek maddi gerek eksik bilgi gerekse cehalleten dolayi isler yapan insanlar o kadar cokki yazik. Türkiyemiz artik yeterli kapasiteye ulasti teknoloji ve is konularinda bunu iyi degerlendirelim. Yazim hatalari cin ozur dilerim mobilden yazdim. Teşekkürler