lostyazilim
tr.link

nic.tr'den com.tr almak istiyorum yardımcı olacak var mı?

9 Mesajlar 1.345 Okunma
lstbozum
tr.link

EmreKRMN EmreKRMN Designer/Coder Kullanıcı
  • Üyelik 18.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Bilgi İşlem Personeli
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 822
  • Beğeniler 213 / 217
  • Ticaret 70, (%99)
Merhabalar, ben bir kuruluşun web sitesini yapıyorum kuruluş com.tr alan adı istedi bende bir kaç yere baktım sordum hepsi marka formu da gönderiyor oluyor 400 TL vs. Ancak markaya gerek yok diyorlar sadece alan adı için kuruluş için .com.tr alan adı almak istiyorum. nic.tr'de sadece alan adı tahsis formunu yollasam kuruluşun com.tr alan adı hemen açılır mı? Bana yardımcı olabilecek var mı bu konuda?

wmaraci
reklam

Fatma Fatma WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 24.02.2015
  • Yaş/Cinsiyet 46 / K
  • Meslek Anne
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad F** B**
  • Mesajlar 1499
  • Beğeniler 413 / 412
  • Ticaret 12, (%100)
vergi levhası varsa faaliyet belgesi yada oda kaydı belgesiyle alabilirsiniz letişim bilgilerinden nictr yi arayın size detaylı bilgi verirler

Ek Olarak: sadece domain ücreti gönderiyorsunuz bende bu sekilde almıstım

Stero0 Stero0 Sadness Prisoner Kullanıcı
  • Üyelik 18.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad E** A**
  • Mesajlar 534
  • Beğeniler 99 / 118
  • Ticaret 3, (%100)
Öncelikle kuruluşun adı domain ile birebir aynı olması lazım örn. Senin Şirketin Ltd. Şti. ise Seninsirketingroup.com.tr alamazsınız. Buna dikkat edin ardından orada yazan belgeleri gönderin size tavsiyem 5 lira fazla verip yoncu'den almanız, nic.tr karışık biraz. Form için ücret değil o senin dediğin yeni bir marka, şirket açarsanız onun için 400 lira vs. istiyorlar sizin zaten müşterinizin şirketi var 25 lira verip ".com.tr" alan adını alacaksınız. Belgeleri göndereceksiniz bu kadar ;)

3dk. Her anına değer: https://youtu.be/NTf9kn5w3kI

Yasin Yasin Domain Expert Kullanıcı
  • Üyelik 03.09.2011
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Domain Expert
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad Y** S**
  • Mesajlar 461
  • Beğeniler 2 / 46
  • Ticaret 39, (%100)
Almak istediğiniz domaini ve web sitesini yaptığınız şirketin unvanını özel mesajla gönderirseniz izlemeniz gereken süreçle ilgili sizi yönlendirebilirim.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 18.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 822
  • Beğeniler 213 / 217
  • Ticaret 70, (%99)

Stero0 adlı üyeden alıntı

Öncelikle kuruluşun adı domain ile birebir aynı olması lazım örn. Senin Şirketin Ltd. Şti. ise Seninsirketingroup.com.tr alamazsınız. Buna dikkat edin ardından orada yazan belgeleri gönderin size tavsiyem 5 lira fazla verip yoncu'den almanız, nic.tr karışık biraz. Form için ücret değil o senin dediğin yeni bir marka, şirket açarsanız onun için 400 lira vs. istiyorlar sizin zaten müşterinizin şirketi var 25 lira verip ".com.tr" alan adını alacaksınız. Belgeleri göndereceksiniz bu kadar ;)

Zaten benim kuruluş dediğim bir nakliyat yeri, sanayi de dükkan var ve çalışanların kamyonları var. Firmalar yük getiriyor götürün diye onlar da kamyona sarıp götürüyorlar. Yani şimdi benim göndereceğim formlar için herhangi bir ücret ödemeyeceğim değil mi sadece domain için ücret göndereceğim? Bir de hocam tahsis formunu bilgisayardan mı doldurcaz elle mi ?

Stero0 Stero0 Sadness Prisoner Kullanıcı
  • Üyelik 18.01.2014
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Mersin
  • Ad Soyad E** A**
  • Mesajlar 534
  • Beğeniler 99 / 118
  • Ticaret 3, (%100)
Ücret ödemiyorsunuz domain dışında. Tahsis formunu elle doldurup tarayıcıdan pcye aktarın yollayın ekstra bir belge daha yollaman gerekiyor onu da yukarıda arkadaş yazmış.

3dk. Her anına değer: https://youtu.be/NTf9kn5w3kI

• Üyelik 18.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 822
  • Beğeniler 213 / 217
  • Ticaret 70, (%99)
Tahsis formunu yollasam yeterli o zaman ? Çünkü başvuru adımlarında vergi numarası vs. herşeyi istiyorlar

iltekmer iltekmer WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 31.01.2016
  • Yaş/Cinsiyet 59 / E
  • Meslek webmaster, hosting
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad I** Ü**
  • Mesajlar 172
  • Beğeniler 50 / 72
  • Ticaret 1, (%100)
nic.tr ye üye ol. Üye adın ve kullanıcı şifren ile sisteme giri. alan adını sorgulat.
Sonra sistem içinden o alan adına ait belge gönder kısım açılır ordan göz at deyip o şirkete ait vergi levhası ve ticaret odası kayıt belgelerini gönder.
Aynı zamanda alan adı tahsis belgelerini otomatik olarak çıkartır. Zaten orda her alan dolmu olarar pdf veya word dosyası olarak indir. Yazıcıdan yazdırdığın belgeleri kaşelettir imzalattır.
Domain ücreti öde. Bu kadar basit.
Dikkat: alacağın alan adı firma adı ile aynı olmalı, yada ticaret odası kayıt belgesinde o adın geçmesi lazım. Bu isimler ile uyumlu değilse isim tescil firmalarından o ismi o firma adına tescil ettir o da yeterlidir.
Bu yolla alan adını aldıktan ve ödeme yaptıksan sonra sistemden dns leri tanımla. sonra siteni kur ve teslim et. boşuna domain kayıt için para verme.

www.bagcilarmeydan.com | Güncel Bağcılar Haberleri

• Üyelik 18.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 822
  • Beğeniler 213 / 217
  • Ticaret 70, (%99)
Vergi Levhası
Ticaret Odası Kayıt Belgeleri
Tahsis Formu

Sadece bunlar gönderilecek değil mi ? Peki sadece tahsis formunu göndersek onaylamazlar mı ??

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al