Ne yaptıysam bir türlü $_POST ettikten sonra diğer her şeyi normal görüyor ama onu hep else değeri olarak görüyor. Checkbox tikli de olsa boşta olsa sonuç aynı. Kodlar aşağıda. !isset yaparsam bu sefer else kısmını görmüyor. Ajax kutuların boş kalmaması ve hatalı eksik yerlerin alert olarak bildirilmesi için function oluşturdum onda bir sıkıntı yok. Checkbox postta da bir sıkıntı yok gibi ama checkbox nasıl olursa olsun hep post almamış gibi sonuç veriyor. Yardımcı olabilecek var mı yaklaşık 4 saattir internet üstünden bakıyorum ve hala beceremedim. İstediğim şey checkbox'u post olarak kontrol dosyasına yollamak eğer tikliyse update 1 değilse update 2 çevirsin başka bir şey istemiyorum. Yardımcı olabilecek arkadaşlar veya abilerimiz varsa Allah rızası için bir el atsınlar cidden bunaldım şuanda. :(
ayarlar.php
ayarlarkontrol.php
require("baglan.php");
$id = $_SESSION['id'];
if(isset($_POST['isimsoyisimgoster'])) { // checkbox seçilmişse "on" değeri gönderiliyor
$isimsoyisim_onay = $db->prepare("UPDATE uyeler SET isimsoyisim_goster='1' WHERE id='$id'");
$isimsoyisim_onay->execute(array('$id'));
}
else { // seçilmemişse bu değer sayfaya hiç gönderilmiyor
$isimsoyisim_onay = $db->prepare("UPDATE uyeler SET isimsoyisim_goster='2' WHERE id='$id'");
$isimsoyisim_onay->execute(array('$id'));
}
?>
ayarlarkontrol.php
require("baglan.php");
$id = $_SESSION['id'];
if(isset($_POST['isimsoyisimgoster'])) { // checkbox seçilmişse "on" değeri gönderiliyor
$isimsoyisim_onay = $db->prepare("UPDATE uyeler SET isimsoyisim_goster= ? WHERE id='$id'");
$isimsoyisim_onay->execute(array('1'));
}
else { // seçilmemişse bu değer sayfaya hiç gönderilmiyor
$isimsoyisim_onay = $db->prepare("UPDATE uyeler SET isimsoyisim_goster= ? WHERE id='$id'");
$isimsoyisim_onay->execute(array('2'));
}
?>
style.css
.hesapCheckboxDiv {
position: absolute;
}
.hesapCheckbox {
}
.hesapCheckbox input {
position: absolute;
left: -9999px;