Öncelikle herkeslere merhabalar.
Arkadaşlar günlük ortalama 2.5 hiti olan bir sitem var. Sitem blogger üzerinde ve özel alan adım var. Alan adım isimtescil firmasında. Blogger'ın artık bana yetmediğini düşünüyorum ve bu yüzden wordpress'e geçmek üzereyim. Turhost firmasından hosting, themeforestten newsmag adlı temayı alacağım. Bir kaç gündür localhost üzerinde çalışıyorum. Wordpress mantığını biraz kavrar gibi oldum. Bunun dışınnda indirdiğim newsmag demo temayı da büyük ölçüde çözdüm. Gelelim çözemediklerime :)
Siteyi bloggerdan wordpress e taşımadan önce gerekli işlemleri localhost üzerinde yapmak istiyorum. Böylelikle siteyi bakım moduna almak zorunda kalmayacağım. Ve bir kaç günde olsa hit kaybetmeyeceğim. Ama işte burada kafamda deli sorular oluşuyor. Şimdi hosting firmasında cpanel ve wordpress hosting diye seçenekler var.
Hangisini alsam bilmiyorum. Wordpress hostingden kasıt: wordpress hosting aslında cpanel'in aynısıdır. sadece onun içinde kurulmayı bekleyen wordpress klasörü vardır - mıdır? Bu sorunun cevabı önemli benim için.
Bir ikincisi cpanel aldık diyelim. işlerimizi hallettik ve sıra geldi uploada. upload yaparken hangi dosyaları upload edeceğiz. benim düşüncem şu yönde: wamp klasöründeki wordpress dosyasını olduğu gibi upload edeceğiz. Doğru mudur?
Wordpress hostin aldık ve kurulumunu yaptık diyelim. localhost işleri sonrası neleri upload edecez. sonuçta hostta wordpress kurduk. tekrar wordpress klasörü upload etmek mantıksız olur. Doğru düşünüyor muyum? Yoksa saçmalıyor muyum?
Yukarıdakileri sayenizde öğredim diyelim. upload işine gelince localhosttaki yazı resimlerin adresi http://localhost/wordpress/ategory/vs vs şeklinde olacak. Bunu otomatik düzelten bir eklenti var mı? varsa bu eklenti hangi işlem aralığında kullanılmalıdır.
bunun dışında cpanel aldık diyelim. cpanel kurulum gerektiren birşey midir?
Aklımdaki sorular şu an için bunlar. Şimdiden teşekkür ederim.