Bu saydıkların özelliklerde, ilk gün aldığın performansı 6 ay sonra da almak istiyorsan kesinlikle Samsung Note 5 tavsiye ederim. Yıllardır bende iPhone kullanıcısıydım, bir çok eleştiri yüzünden Android cihaza geçmeye korkuyordum ama iPhone'un hapis hayatı artık bıktırdı çok araştırdım gittim Samsung Note 5 aldım ve iyi ki diyorum.

Hızlı şarj şansın var,
Performans olarak uçuyor telefon,
Kamera performansı son derece mükemmel(fotoğrafçıyım aynı zamanda),
Ana ekran düzeni, menü yönetimi, samsung klavye hayatını rahatlatacak kadar kolay ve hızlı,
Not alma konusunda şüphesiz dünyanın en iyisi,
Çelik kasası diğer Samsung'lar gibi oyuncak gibi görünmesini engellemiş, eline aldığın zaman iPhone ile aynı hissiyatı veriyor,
Note 7'nin satışları iptal edilip, yeni bir Note çıkmayacağı için piyasa değeri de kolay kolay düşmeyecek bir cihaz,

Bence en mantıklısı Note 5 alman. https://www.facebook.com/groups/897732063634277/ şurada adamlar grup kurmuş, Note 5 kullanıcılarının değerlendirmeleri, kamera performansı her şey sorulmuş kullananlar tarafından cevap vermiş.

iPhone kullanırken, oturacağım yere ben değil priz karar veriyordu. Çok şükür Note 5 aldım artık kafam rahat 1 gün şarj gidiyor. Daha önce LG G3 kullandım, ekran daha küçük olmasına rağmen 3,000mAh batarya kapasitesinde ki telefon yarım gün gitmiyordu, bu telefonda 3,000mAh batarya ile tam günü rahatlıkla kurtarırsın oyun hariç. Çok fazla oyun oynuyorsan yarım gün kullanırsın.