Şahıs Kuruluşu açabilmek çok kolaydır, ama benim size şahsi tavsiyem, önce muhasebeci bulmanız, ve bu işlemleri muhasebeciye yaptırmanız. Şahıs şirketi için tc kimlik numaranızı ve aslında her tc vatandaşına atanmış olan vergi numaranızı muhasebeciye iletmeniz yetecektir.

Yeni kanunlara göre şahıs firması açmak için, bir yerde çalışıyor olmanız ya da bir yere ortak olmanız engel teşkil etmez. Aksine ekstradan kendiniz için sigorta pirimi ödemek zorunda kalmazsınız. Home office olarak gösterebilir, böylece ev faturalarınızı ya da yaptığınız market aalışverişlerini gider gösterebilirsiniz.

PTT den alacağınız elektronik imza ile efatura işlemlerinizi de halledebilir, bir şirket olarak hepsiburada gibi pazar yeri sitelerinde dükkan açabilirsiniz.

Şirket açılışları için genelde 600TL gibi bir masraf çıkar ve muhasebeciler ayda 150 tl gibi bir rakam ister. Bir de fatura bastırmanız gerekir tabi...

29 yaşını aşmamış genç girişimcilere 3 yıl vergi muhafiyeti bulunmakta, fakat muhafiyetlerden yararlanmak istiorsanız, şirket kurmadan önce Girirşimcilik eğitimlerine katılıp KOSGEB sertifikanızı almanız gerekir. Daha önceden şirketinizin olmu olması farketmez, ama bu eğitimi alırken bir şirketinizin olmaması gerekir. Önce belgenizi almanız, akabinde şirketinizi kurmanız, daha sonra projenizi kosgebe sunmanız ve teşfiklerden faydalanabilmek için funnela girmeniz gerekir. Ekstra sorularınız varsa alabilirim.

www.thechaalcedon.com tasarım tişörtün adresi