4s dediğin 6 yıllık telefon. E kassın bi zahmet. Sıfır üretimi de yok hani nasıl bir performans beklenebilir ki? Üzerinden 6,6s,se ve 7 olmak üzere 4 nesil çıkarılmış olmasına rağmen 5s'te bir kasma sorunum yok mesela. Bunu apple yapmıyor, gelişen teknolojinin yeni ürünleri her zaman daha fazla yeterlilik ister. Alacağın en yeni intel atom işlemcili tablet oyun oynarken kasar, bunun sebebi firmanın politikası mıdır?

Iphone'un 4s modeli Türkiye'ye 2012'nin başlarında geldi. Yani henüz 5. yılını bile doldurmadı. O zamanın asgari ücreti 650 tl idi ve biz ilk kullanıcıları 4s modeline 2000 liranın üzerinde para ödedik. Yani o dönemin asgari ücretinin 3 katından daha fazla... Şuan yeni çıkan Iphone 7 modeli 3200 tl'ye satılıyor. Şuan ki asgari ücret ise 1300 tl. Bu da demektir ki şuan Iphone 7 modeline 2,5 asgari ücrete sahip olabiliyoruz.

Sonuç olarak 4s kullanıcılarının bir kısmı, şuan Iphone 7 alan birinden daha çok para verdi. Günümüz oyun ve uygulamalarına tam olarak ayak uydurmasını beklemesek de en basitinden, tarayıcıdan atmamasını beklemek hakkımız diye düşünüyorum...