Bir süredir irili ufaklı bir çok php iş ve işler yaptım bir çok projede bulundum, bir süredir aklımı kurcalayan bir durum söz konusu OOP a geçmelimi yoksa gerek yok bildiğim yoldan mı gideyim ?
Örneklendirmek benim olayı anlayabilmem açısından daha kolay olacağı için Basitinden bir eticaret sitesinin mantığından gideyim istedim.
Ne vardır E-ticaret sitesinde kolaya en temele indirgeyecek olursak eğer,
Kategoriler
Ürünler
Slider
Ürünler üzerinden gideyim istedim,
Ürünlerde için ne yapıyoruz, bir form sayfası oluşturup ürün eklemek için olan verileri ürünekle.php gibi bir dosya ya atıyoruz, oradanda kayıtları alıp MYSQl e aktarıyoruz mantık bu, Update ve silme işlemleri içinde gene birer adet php dosyası üzerinden çalışmalar yapıyoruz,
kategoriler için farklı bir MYSQL tablosu üzerinde işlemlerimi gerçekleştiriyoruz mantık gene aynı ekle, güncelle ve kaldır için birer php dosyasına form verileri gönderiyoruz.
BU tip bir işlem de OOP un faydası ne olabilir ?
Projeyi tek kişi yazıyor ve güncelliyor ise OOP un ne gibi artıları olur.. Öyle olmazmı çoka rtısı olur şeklinde değil elle tutulur cevaplar daha doyurucu olacağı için açıklayıcı olarak cevap verirseniz sevinirim.
Mantıklı güzel açıklamalar olur ise akla yatkın olur sa PHP ye başlayacak kişiler içinde etkili olacağından eminim.
NOT: Şu araba örneğini vermeyin :) o bana hiç bir şey anlatmıyor yukarıdaki örnek için.
Bu arada OOP dan kastım OOP Mysql bağlantısını alıp kullanmak yada 3 class dosyası ile gene benim ilk mantığımla aynı şeyleri yapmak değil.