OOP ile 100 satırda yaptığın işi, OOP siz 1000 satırda yaparsın,
OOP ile genişletilebilir bir yapı kurabilirsin, OOP siz kuramazsın,
1. Misal bir formdan verileri alıp php bir yapıya POSt/GET edip database e bağlanıp veri yollama işlemini OOP ile dahamı kolay yapıyoruz ne değişiyor?
2. Genişletilebilirden kastınız, yazdığım bütün projelerin üzerinde değişiklikler yapıp güncellemeler yapabiliyorum tabi OOP bilmediğim için işin o tarafında nedenli kolay olur bilemiyorum.
Örneğin ben sitelerinde yapı olarak include kullanıyorum sitemin css leri bir yerden üst alt kısım tek bir yerden include ediliyor, bu durum beni çok yükten kurtarıyor yeni bir css eklemem gerektiğinde yada navigasyon bar da değişiklik yaparken sadece bir sayfadan yapıyorum, mantık neredeyse aynı galiba OOP ta da. Geçen izlediğim bir video da OOP mantığı ile basit bir class ve 1-2fonksiyon yardımı ile belli bir klasördeki bütün dosyaları iclude ediyordu yazan kişi, sanırsam bundan ibaret değil OOP ama bana mantığı aynı geldi kendi yaptığımla, bende bir php dosyasına girip el ile css in yerini ekliyorum sadece.
Aslında cidden OOP ile site hazırlayan birileri ile konuşup şu konuyu tam bi kafamda oturtsam bende geçeyim derim gibi ama..