Merhaba dostlar ;
18 gün önce wordpress blog sayfası açtım.
Host ve domain hizmetini Turhosttan alıyorum. Sayfa linkim de burada .. Bilgeyim

Blogumda da toplamda 36 37 makale falan var şu anda.

Kullandığım eklentiler:
SEO için : Wordpress Yoast Seo
Sosyal paylaşım için : Social Auto Poster
Jetpack i kaldırdım.
Sitemap için : yoasttakini iptal ettim google xml kullanıyorum.
Sitemapte içeriğinde anasayfa, blog yazıları ve sabit sayfaları açtım sadece onlar indexlensin diye.
Sorularıma geçecek olursak ;

1. Aşağıdaki tabloda göründüğü üzere analytics verilerini dashboardumda görebiliyorum. Şimdi sorum şu : Buradaki verilerde benim siteye girişlerim ve botların girişleri görünür mü ? (ben görünmüyor olarak biliyorum doğru mu ? )



2. adsense başvurum ise yetersiz içerikten dolayı kabul edilmedi. Daha çok içeriğe mi ihtiyaç var ?

3. Aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi en baştaki ana sayfamın meta açıklaması yok gibi bir şey. Halbuki her sayfamın meta açıklamasını hem yoasttan hem de wordpress in kendi sayfa düzeninden yazmıştım. Sadece birinden birini mi yazmam gerekli ? Çakışıyor olabilir mi ? ve mesela saçma sapan linklerim indexleniyor. dik_reklam mesela. Ben resimleri indexlemesini istemiyorum. Daha önce ayarlarını yapmamıştım ondan kalanlar muhtemelen diye tahmin ediyorum. Bunları nasıl temizlerim?



4. indexlenenler arasında örnek olarak "inceleme arşivleri", "ıvırzıvır arşivleri" diye böyle arşiv sayfaları indexleniyor. Ama Linkine baktığımda aslında etiketleri indexliyor. Onlar da önceden kalmıştır diye tahmin ediyorum, doğru mudur ? Çünkü son paylaştıklarımınkiler indexlenmiyor ayarlardan sonra.

5. Geçen bir yerde okumuştum, mesela her yazı paylaştığımda otomatikman auto poster sayesinde hem twitterdan hem facebooktan yazılarım sayfanın kendi linkiyle paylaşılıyor. Bu paylaşımları kısa linkle (örnek : goo.gl) kullanırsam google bunu organik trafik olarak algılıyormuş bu doğru mudur ?

6. Stumbleupon a sitemi kaydettim ve oradan sürekli hit geliyor siteye fakat bu bounce rate imi arttırdı doğal olarak. Bu siteme zarar verir mi ? Stumble accountunu silmeli miyim ?

7. Sitemi bing ve yandex e de kaydettim ve hepsine sitemap imi de gönderdim. Fakat bingde sadece sitemin 2 linki indexleniyor günlerdir, yandexte hiç yok . Bu konuda ne yapılabilir neden böyle ?

8. Son olarak da siteme girip sayfa hiyerarşisinde bir hata var mı ya da başka durumlarda hata var mı yok mu bakabilecek bir babayiğit var mıdır ?

Evet sorularımı ayrı başlıklar açıp forumu kirletmek yerine toplu şekilde sordum ki hem ben hem de yararlanacak başka arkadaşlar da mutlaka çıkacaktır diye düşünüyorum..

Bilginiz yettiğince cevap verirseniz çok makbule geçer.

Şimdiden hepinize teşekkürler.

İyi forumlar.

Uluç Burak Kurt