Hocam bu CPU limiti dedikleri şey tam bir kandırmacadan ibaret. Çok uzun zaman benim kafamı da kurcalamıştı bu durum. Bakın şimdi bir hosting firması yıllık 30 liraya % 70 CPU izni veriyor, diğeri yıllık 149 TL'ye % 10. İlk başlarda ben 2. sitenin büyük kazık attığını düşünürdüm. Sonra okuya okuya öğrendim ki kazın ayağı öyle değil. Örneğin ilk firma 8 çekirdekli bir işlemciyi sanallaştırma programı ile 160 parçaya bölüyor, diğeri ise 16 parçaya. Sonuçta biri size 160 parçaya bölünen işlemcinin bir parçasının % 70 kullanım hakkını sunuyor, diğeri ise 16 parçaya bölünen işlemcinin bir parçasının %10 hakkını.

Yani yeri geldiğinde % 5 CPU izni bile %70'den çok daha fazla kaynak kullanma izni demek. O nedenle hosting alırken bu CPU limiti laflarına hiç önem vermeyin. Ha neye önem verin diyorsanız ne yazık ki deneme-yanılma dışında ben bir yöntem bulamadım.

Godadyy büyük bir firmadır. Ama onun verdiği rakamlar da yaklaşık değerdedir. Örneğin CPU sorgusu çok fazla olacak haber sitesi teması ile sıradan bir blog sitesi temasının vereceği değerler çok farklı olacaktır.