Öncelikle projenizde başarılar diliyorum. Reklam bütçesinden sağlam bir yatırım yaptığınız belli. Sosyal medya reklamı konusunda bir bilgim yok ancak yanlış hatırlamıyorsam Google, Adwords için günde 15TL veya daha yüksek bir yatırım yapanlara bir yetkili atıyor. Bu yetkili size reklamlarınızı nasıl kullanmanız gerektiği hakkında daha güzel bilgiler verebilir.
Sunucu konusuna geçecek olursak. Sunucu ihtiyacınız kullanacağınız yazılıma göre değişkenlik gösterecektir. Çok büyük hitleri vpsde barındırılan durumlar da mevcut o kadar büyük olmamasına rağmen vpsnin yetersiz kaldığı durumlar da. Bu konuda yazılımcınız ile görüşmeli ve şu soruları sormalısınız. Benim kullanacağım yazılım çok sql sorgusu yapacak mı? Sayfa boyutum bir kullanıcı için ortalama ne kadar olacak?
Eğer ki çok gelişmiş bir sistem kullanacaksanız bunların ikisi de artacaktır. Bu durumda vps yerine bütçenize uygun bir dedicated server almanızı öneririm. Dedicated için karar verirseniz Türkiye de Netinternet bir numaradır. Yabancı bir sunucu almak isterseniz de OVH'nin sitesine bakabilirsiniz.
Sunucu yönetiminden anlamadığınızı belirtmişsiniz. Sunucu vps de olsa dedicated de olsa sunucu yönetimi kendinize aittir. Firmalar sadece kurulumu yapıp size teslim ederler. Bu konuda bilgi sahibi kişiler ben de dahil olmak üzere wmaracında mevcut. Onlarla belli bir fiyata anlaşıp yönetiminizi onlara bırakabilirsiniz.
Biraz uzunca oldu ama faydalı olması dileği ile...