Merhaba ;

Konuyu sizlere şu şekilde açıklayalım , teşekkürler

Bahsedilen konunun web sitesi ile hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Google Search Console üzerinde görülen engellenen kaynaklardaki url adresleri tamamen admatic.com.tr domainine aittir.

https://ads4.admatic.com.tr/robots.txt
https://ads5.admatic.com.tr/robots.txt

dosyalarında görüleceği gibi robotların engellendiği admatic reklamlarıdır ve domain admatic.com.tr’ye aittir. Sitelerin index almasıyla ilgili bir uyarı değildir.

Konuyla ilgili Google 11 Mart 2015 tarihinde gerekli resmi açıklamayı yapmıştır : https://webmasters.googleblog.com/2015/03/unblocking-resources-with-webmaster.html.

Google Adsense kullanan sitelerde engellenen kaynaklar http://www.googleadservices.com/pagead/conversion.js bölümünde adresini göreceklerdir.

Google yardım forumlarında sorulan soruya yine Google tarafından gerekli yanıt verilmiştir : https://productforums.google.com/forum/#!topic/webmasters/8aiwSS8FA_Q

Kısaca robotlar için engellenenler admatic reklamlardır, site yada sayfalar değildir. Google search console üzerinde yer alan bilgiler, sadece bilgilendirme amaçlıdır. Bu engellemeler başta Adsense olmak üzere dünyadaki bütün reklam firmaları tarafından yapılmaktadır.


Aykut Yıldız
Publisher relations director