DarkJoueur adlı üyeden alıntı

Bu konu hakkında herkesin bir düşüncesi görüşü vardır. Benim söylemek istediklerim işsizlik diye bir şey kesinlikle yok. Bursa'da oturuyorum ve büyük bir topluluk olan " Koç " grubunun Fiat Tofaş fabrikasında çalışıyorum. Bursa'da iş imkanı o kadar çok ve geniş ki sorun olan bence kesinlikle şu iş veren işçiye iş beğendiremiyor. İş başı yapılıyor işi beğenmiyor, mesai saatlerini beğenmiyor (benim gibi) vs. böyle uzayıp gidiyor. İşsizlik diye bir şey kesinlikle yok askerliğimi yapıp geldim ve bir çok yere forum doldurdum 10 yerden 8'i dönüş yaptı ve en iyisini seçip başladım hala çalışıyorum. Bizim insanımız rahat olsun, çalışma saati az olsun, maaşı iyi olsun, cumartesi pazar tatil olsun düşünceleriyle hareket ettiği için işsiz.

Diğer bir faktör ise mezun olunan okulların Lise dengi olmaması maalesef. Bir çok firma en az bunu arıyor ve benim diğer düşüncem eğitimi eksikliğinin çok büyük bir şekilde artması ve artışa devam etmesi örnek veriyorum kardeşim daha 20 yaşında ve liseyi okumak istemedi, okumadı da ileride en büyük engellerinden biri olacak.

Demem şu ki işsizlik yada iş yok diye bir şey kesinlikle yok.

Sen Bursa için konuşmuşsun peki bende sana Adanadan bahsedeyim; burada işsizlik had safhada geçen işkurun bir etkinliği oldu işveren ve işçiyi buluşturan koca spor salonu taştı gitti. Oradaki firmalar sadece veri tabanlarını doldurmak için cv alıyorlar o kadar. Turkiyenin en büyük 5. Kentinde durum böyleyse daha küçük şehirleri siz düşünün. Oyle kesinlikle yok deyip de görmezden gelemezsiniz.

LG-D855 cihazımdan gönderildi