Hocam hayırlı günler,
Herkes reklam ve tanıtım ücretlerinden bahsetmiş . bende kısaca onlara değineceğim.
ama öncelikle söylemek istediğim farklı birkaç şey var.
sahibinden.com / sahibinden.com olmak için kaç sene insanlara ücretsiz hizmet verdi? bu ücretsiz hizmetleri verirken kullanıcılarına altyapısal olarak herhangi bir sorun yaşattı mı ?
şimdi yoldan geçen bir adamı çevirip sorsak ev - araba vs. almak isteseniz ilk bakacağınız site neresi olurdu sorusuna alacağınız cevap olacaktır sahibinden.com. markalaşmış bir site insanların kafasına yer etmiş bir site.
Bu algıyı yıkmak için uzun yıllar internet sektöründe kendinizi göstermeniz ve insanlara güven teşkil etmeniz gerekecek.
Gelelim tanınırlık ve tanıtım için harcanacak paralara. Ben TV kökeninden gelen bir arkadaşınızım. 6 sene boyunca ATV kanalına canlı yayın yapan DMY grup firmasının bilgi işlem sorumlusu olarak görev yaptım. Bunları sektöre yabancı olmadığımı bilmeniz için söylüyorum.
Yorum yapan arkadaşlarımız 2 Milyonlardan bahsetmişler. evet tanınmak için bu paralara yakın bütçeler ayırmanız gerekiyor ve 1 seferlik değil yaklaşık 2 ayda bir bu bütçeler ile reklam planlaması gerekiyor. Sosyal mecraların aktif kullanılması da bu TV tanıtım reklamları kadar önemlidir. sosyal medya üzerinden de sponsorlu reklamlar ile marka değerinize + değer katmalısınız. herkes tv izler fakat tv kullanan herkes internet kullanma imkanına sahip olmayabilir. onun için hizmet verdiğiniz alan internet olduğu için reklam yapılandırmalarınızda internet ağını da en az TV kadar önemsemelisiniz.
Umarım bahsettiğiniz bütçeler ile sektöre giriş seviyesinde başlayıp zaman geçtikçe sıkılmazsınız. Yorucu bir yolculuğa çıktığınızı biliyorsunuzdur.
Hakkınızda hayırlısı olsun,