@mrt87 kardeşim analytics spam referrer denilen olayda sitene gerçekte verilmiş hiçbir link olmuyor. Yani o siteye baktığın zaman sitene verilmiş bir tane bile link bulamazsın. Örneğin Analytics dışında başka bir sayaç programı daha kullansan, Analytics yüzlerce ziyaretçi girişi de gösterse diğer sayaç programında hiçbir hareket görmezsin. Çünkü gerçekte sitene o referans adresinden ne ziyaretçi geliyor ne de bir bot. Yöntemi nasıl uyguluyorlar bilmiyorum ama Analytics bir şekilde manipüle ediliyor. Amaç senin merak edip o siteye bakmanı sağlamak, ki bunu başarmışlar böylece hit ve dikkat çekmek.
Analytics filtrelerinde ise kafa karıştırdığı için fitreye koyman lazım. Yoksa sen verileri incelerken aslında hiç olmayan ziyaretçileri işin içine katıp değerlendirme yaparsın. Örneğin bana daha dün, yalnızca 3 saat içinde ben fark edene kadar bir siteden (link vermiyorum zira onlar da bunu istiyorlar) güya 42.000 ziyaretçi geldi. Gerçekte bu kadar ziyaret olsaydı paylaşımlı hosting hesabım çoktan çökerdi. Analytics verilerini doğru değerlendirmek için filtreye koymak şart.