SoftwareDeveloper adlı üyeden alıntı
Uçuktan ziyade, karamsar konuşuyorsunuz. Öğrenme hızınıza bağlı olarak o süreçte temel kavramları, temel veri yapılarını öğrenmiş olursunuz.Bir programlama dilini öğrenmeden önce, öğreneceğiniz birçok programlama dilinde geçerli olan "şeyler"i öğrenmenizi tavsiye ederim.
Bunları listeleyecek olursak : data structures, algorithms (sort, search, hash), functions, pointers, oop, design patterns, orm, sql...
Ve tabiki "ingilizce". Yukarıdaki konuları ingilizce yazmamın sebebi de buna atıfta bulunmak.
Bir adet algoritma kitabı, bir programlama dili (hangisinde karar kıldıysanız), o dile ait sektörde kullanılan bir framework kitabı, o dilin orm sine ait bir kitap sizin için yeterli olacaktır.
Örneğin eğer c# için konuşursak, temel bir c# kitabı ve bir asp.net mvc kitabı sizi belirli bir seviyeye getirir 6 aylık süreçte (bu iki kitabın içerisinde entity framework(orm) olduğunu var sayıyorum).
Bunun dışında, programlamada belirli bir yere geldikten sonra, yazılım geliştirme sürecinde kullanılan "şeyleri" de öğrenmenizin faydası var. Tabi ki bu daha ileriki bir süreç için geçerli.
Örneğin git, agile development, unit test gibi kavramlar.
Bir kurs size bu süreçte ne kadarını verir orası muamma, ayrıca kursa gidip gelirken harcayacağınız vakitte bir kayıp.
Tekrar dediğim gibi, evinizde kahvenizi yudumlayarak sakin bir ortamda kendi başınıza çalışabilecekken ve paranızın büyük bir kısmı cebinizde kalacakken, kurs biraz gereksiz geliyor bana.
Tabiki tercih sizin.
Hocam tavsiyeleri mıh gibi kazıdım aklıma. Ve Coursera için ne kadar teşekkür etsem az :) yani yerde para bulmuş gibi sevindim ekşi de 21 sayfa entry var 1 tane kötü yorum yok şuan da daldım siteye resmen yagmalıyorum.