Şuana kadar hiç yerli ürün kullanmadım çok şükür. Yerli diye diye insanları daha da kazıklıyorlar. Kendi vatandaşının yanında olmak yerine tam tersine kendi vatandaşını zora sokuyorlar.
Ya işin gerçeği bende pek güvenmiyordum ama sonuçta kaç yıllık Arçelik deyip aldım bir gaflet ile ve aldığım bulaşık makinesi 1000 tl iken kırdığı bulaşık sayesinde verdiği extra zarar yaklaşık 200 tl civarı.
Konu açılmışken nedir bu problem diye daha da merak eden olursa diye kısaca bahsedeyim. Okuyan arkadaşlarında böylelikle biraz bilgisi ve fikri olsun.
Söz konusu cihaz marka modeli : Arçelik 6343 Bulaşık makinesi ( 4 program - Beyaz - A sınıfı )
Problem , Tabak ve bardakları kırıp , parçalıyor.
1.servisin yorumu : Bulaşıklar çok aralıklı olmuş daha sıkı dizmelisiniz.
Sonuç : örnek olması açısından personel bulaşık dizilimi yapıyor ve bulaşıklar yine kırılıyor ama servis personeli bana yazılı bir rapor bırakmamasına rağmen bunu merkezine makine sorunsuz diye bildiriyor.
2. servis raporu : Bardaklarınız çok kalitesiz tabi ki kırılır.
Sonuç : Kırılan bardaklardan bir tanesi 50cc efes pilsen bira bardağı ( bilen bilir aşırı sağlam ve kalın cam bir bardaktır, yere düşse dahi kırılmayabilir .) Diğer kırılan ürünler paşabahçe çay bardağı, porselen tabak ve bardaklar, fincanlar,kupalar.)
Sonuç gidilip yeni bardaklar , tabaklar alınır, ve hepsi kırılır. Ayrıca alırken paşabahçe çay bardaklarını kırar, bira bardağı yıkanmaz, porselen tabakları parçalar şeklinde sözlü ve yazılı bir bildiri yapılmadı.
3.servis raporu : Makine bozuk , fabrikaya bildiriyorum.
Sonuç : Merkezlerine makine sorunsuz diye bildiri yapılır.
En büyük sonuç : Doğum günü hediyesi hiç bir işine yaramayan üzgün bir anne.