domain ve hostu aynı firmadan alırsan birbirine bağlı geliyor. neredeyse sıfır ayar yapıyorsun next next diyip geçiyorsun. çoğu firma ücretsiz otomatik wp kurulumu yapıyor. tek tıkla kuruyor.
ilk kurulumda beceremedim müşteri hizmetlerine sordum hatamı söylediler ve halloldu. benim bilgim de sıfırdı.
wp zaten otomatik. sol taraftaki menülerden her şeyini ayarlıyorsun sitenin kod mod bilmene gerk yok. zaten bilmeyenler için yapılmış bir paket program. temayı ve tüm eklentileri de p nin kendi menüsünden arayıp tek tıkla kuruyorsun.
bu iş kurcalayarak ve takıldığın yerde google arama yaparak çözüme ulaşarak öğrenilir. hatta aramadan karşılaştığın sorunu buraya yazarsan yardımcı olacak çok kişi var.
domain olayına gelince. benim xyz adında firmam olsa abc diye uzantı alırım. xyz.abc güzel görünüyor değil mi? ya da google ın yaptığı abc.xyz çok güzel. akılda kalıcı. noopunblogu.xyz bu nasıl? berbat beş para etmez kalitesiz. sanki rasgele harflere basılmış klavyeden. noopunblogu.com bu bir internet sitesine bniyor. birisi blog yazıyor olmalı hem de ciddi bir kişisel blog olmalı.
com net mecbur kalırsan org gerisi yalan. ha bi fight.club domainin varsa o ayrı. abc.xyz ayrı. linked.in connectedto.me bunlar çok farklı bizim üzerinde konuştuğumuz konu bunlar değil.