Arkadaşlar istatistikler resimdeki gibi. Facebook'tan siteye aşırı yığılma olunca hosting firması binevi bizi kovdu.

Bu tarz yüklenmelere dayanacak, sık sık CPU muhabbeti yapmayacak bir Wordpress hosting arıyoruz.
Natro, Alaystr, Turhost harici bir firma tavsiye edermisiniz ? Veya uygun fiyata sunucu kiralayabileceğimiz bir firmada olur.

Yabancı yerli farketmez.

Ek olarak en mantıklısı sunucu kiralamak gibi geldi. Ama tabii site sunucu masrafını amorti ederse.
Ben yarına kadar sunuculara bakayım. Buradan konuya ekleme yaparım.
Hem de bi istatistik çıkarmış olurum insanların işine yarayabilir.

Facebook'da ne kadarlık reklama ne kadar tıklama geldi, Adsense bu girişlerden ne kazandırdı ortalama, kaç Adsense tıklaması oldu, sunucu ne kadar vs.


Bugünkü sonuç :

Öğleden beri uyumadım. Hala uğraşıyorum. Yazıları sildim bu seferde 404 sayfasına yığılma oldu. 404 sayfasını Google'e yönlendirdim site yerine geldi.
Ama sonra insanlar diğer sayfalara yoğunlaşınca site tamamen gitti.
Hosting firması sorunu düzeltmedi. Diğer sayfalara girişler çok az olmasına rağmen ileride sorun yaşamamak için siteyi kapattı.

Birkaç firmaya mail attım dönüş olmadı. Müşteri hizmetlerini aradım bu saatte sadece bir firma telefonu açtı.

Durumu anlattım. Size 1 haftalığına ücretsiz sunucu hizmeti sağlayalım. Taşıma işlemi 2-3 gün sürebilir dedi. Kabul ettim.

Deneme sunucusuna taşınınca 1 hafta ücretsiz test edeceğim. Sunucunun durumuna göre paket sunacaklar. İşte bu size olmadı vs gibi. Heralde orta düzey birşey satacak.

1 hafta sonunda kazanç / gider oranına göre karar vereceğim.

Verecekleri sunucu aylık 130 TL ( en ucuzu ). Yalnız satın alırsam aylık 130 TL + İlk kurulum ücreti 80 TL + 35 lira galiba Cpanel lisansı (aylıkmıydı hatırlamıyorum) + Cpanel kurulum ücreti 70 TL + Cpanel optimizasyon ücreti 140 TL + SSL sertifikası yıllık 130 TL masraf çıkardılar. Ayrıca sunucu bakımı, sitenin yüklenmesi, optimizasyonu ayrı para. Tam fiyat alamadım ama aylık 300 TL gibi birşey isteyecekler galiba laf alamadım tam. Bunun yanında aylık 50 TL'ye CDN hizmeti. Virüs koruması aylık 30 TL. Günlük 3 gb yedekleme aylık 90 TL. Alırsam sitenin host gideri bu olacak :)

Bunların yanında Adwords ve sosyal medya reklam giderleri de var düzenli.

Müşteri temsilcisi şöyle diyor aynen aktarıyorum : Bunları alın arkanıza yaslanın. 100bin 500bin 1milyon hiçbirşeyi dert etmeyin. Aynı büyük siteler gibi olur. Hiç sorun çıkmaz vs.

1 hafta test edeceğim, reklam geliri ortalama olarak site giderlerinden yüksek olursa kabul edilebilir yoksa strese girdiğine değmez.

SONUÇ

Sonuç olarak yerli firmadan birkaç gün içinde taşınacağız. A2 Hosting ( ilk defa duymuştum ) firmasıyla anlaştık. Yabancı siteleri araştırınca güzel yorumlar gördüm.

Aldığımız paket :

https://www.a2hosting.com/vps-hosting/managed/compare

Bu sayfadaki 35 dolarlık olan paket + 15 dolarlık Turbo Cache hizmeti.
Aylık 70 dolara SSL sertifikası, tamamen önceden hazırlanıp kurulmuş Cpanel'li VPS hosting, günlük 5 sefer ve 3GB'a kadar yedekleme ( haftada 4 sefer yedekten ücretsiz geri dönüş ), görseller için ayrı subdomain ve görselleri Linux Cloud Hosting'de barındırma ( img.siteismi.com şeklinde olacakmış ). Anlık 400.000 kişiye kadar sorunsuz kaldırma garantisi verdi.

30 gün içinde tüm parayı iade etme garantisi var ( domain ücreti iade edilmiyor ). Para iadesi olunca siteyi başka sunucuya taşımak için 20$ isteyecekmiş o da var. Yani para iadesi istersem bana maliyeti 20$ olacak.

Bunların yanında sitenin şöyle bir sayfası var : https://www.a2hosting.com/about/data-center

Buradan ping vs test edin demişler. Test etmedim ama güzel yani yazmışlar en azından.

Birde Adsense reklamları için Ezoic diye bir siteye üye oldum. Reklam testi vs için. https://www.ezoic.com/ Ücretisz test var. Onun haricinde hoşuna giderse aylık 19$

Sonra ziyaretçilerin sitenin nerelerinde yoğunlaştığının testi için CrazyEgg diye bir siteye üye oldum. Bu da ilk 100 sayfa için ücretsiz. Hoşuna giderse aylık 9$'dan başlıyor. https://www.crazyegg.com

A2 Hosting'i neden seçtim ?

Varlığından bile habersizdim. Yorumlarda bir arkadaş yazmış. Bakayım dedim. Hoşuma gitti. Fiyatları da güzel gibi. Netteki yorumları da çok güzel. Mail attım, 12 tane soru sordum. 2-3 saat sonra tüm sorularıma baya detaylı şekilde cevap vermişler uzun uzun. Para iadesine de garanti verince deneyelim dedim. İndirim de yaptılar. İndirim istedim açık açık.
Daha parasını yatırıp hizmeti başlatmadım. Ama kesin geçeceğim.

Yerli firmalara giriş sayılarını vs gösterdiğimde hep çok pahalı hizmetler önerdiler. Yoksa olmaz vs dediler. Dedicated sunucu kiralamalısınız dedi hepsi. En ucuz fiyat verenin istediği aylık ücret 450 liradan başlıyordu. O yüzden vazgeçtim bende.