Bir erkeğin olmazsa olmazlarından saydığın maddeler değildir. Ben sana öneride bulunayım, beni de cahil bellemeyip dikkate alırsan ne mutlu bana :)

Bahis oynamak aklı başında birinin işi değildir, oynayanları da anlamıyorum. Çocukların var, eşin var eve getirdiğin o iddaa parası ile onlara haram yedirdiğinin farkında olmalı insan. Diğer maddeler ise sosyal yaşam biçimine tabiidir.

Her neyse, bana göre erkeklik namusuna, şerefine, vatanına ve bayrağına sahip çıkmaktır.


Gelelim diğer sorunlarına, Aile düzeni olan bireyler daha çok ılımlı ve olgunluk taşır. Büyüklerin sohbetleri de küçüklere karşı bilgi alışverişi olmaz. Sadece öneriler, öğütler, akıl vermekle geçer. Bu süre zaafı içerisinde ise zaten dediğin gibi bir 20- 30 dakika içerisinde biter. Bu aslında bölgeseldir, ben kesinlikle etnik, köken olaylarına değinmiyorum kimse yanlış da anlamasın ama eğitim derecesi yüksek olan illerle orta derece olan iller arasında ki iletişim de farklı olur.

O yaşının büyük olduğunu söylediğin adamların sana saygı duymasını istiyorsan eğer onların gözünde iyi bir konumda olmalısın ki seni dinlesinler. Yoksa tek taraflı bir konuşma olur, ayrıca samimiyet dediğimiz olay da önemlidir. Nasıl 12 yaşında ki çocukla oturup saatlerce konuşmalarınız oluyorsa o büyüklerinize karşı da o samimiyet de sohbet edebilirsin. Ama onların beden ve akıl yaşına göre hareket etmelisin.

Cahil insanlarla muhatap olmam ! (Diyorsun)

Bir insan saygılı, düşünceli, seviyeli olduğunda sevilir. Aksi olursa eğer o kişi çevresi tarafından sevilmez buda yaşadığın sorunları meydana getirir. Umarım anlatabilmişimdir.