Merhaba,
Ben yaklaşık 2 hafta önce öyle bir plan kurdum. Hatta web sitemi dahi açtım, bir kaç haber ekledim. Sonra avukatlar vs. aracılığı ile soruşturdum bir sıkıntı olur mu kaynak belirtip alsak diye. Bir avukat arkadaşım, yakalanan kadar sorun olmaz ama Kaynak belirterek dahi alınamaz yazılan yerlerde bu kesinlikle sana bir sıkıntı çıkaracaktır dedi. İHA, AA veya DHA gibi ajanslardan alırsan zaten direk arayıp " ya mahkemeye verelim haber başına 20 bin tl alalım, ya da yıllık abonemiz olun " diyorlar. Hatta bununla ilgili bu işi 8 senedir yapan bir haber sitesi sahibi olan bir abimle de görüştüm. O da dedi " Sen yükselene kadar kimse birşey demiyor, ama yükseldiğin anda hepsi birden başına üşüşüyor altından kalkamıyorsun. "Açıkçası ayda 100-200 kazanacağım derken bir abonelik veya bir dava ile kat be kat fazlasını kaybedebiliriz. Ve İHA'dan bir fiyat aldım. Ulusal haberler 6000+Kdv (Günlük 1000 civarı haber fotoğraflı) ama dedi bir paketimiz de internet haber siteleri için mevcut günlük 200 civarı önemli haber fotoğraflı bir şekilde 5000+Kdv şeklinde veriyorlarmış. Pazarlık mazarlıkda yapmadım. Şu anda da haber sitesi işinden vazgeçtim. Başka bir proje arayışı içindeyim.