netbozum
tr.link

Laptopumda Hoşgeldiniz yazısında bekleme

14 Mesajlar 2.413 Okunma
acebozum
tr.link

techvadi techvadi Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 07.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Web Design
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Ç** B**
  • Mesajlar 612
  • Beğeniler 118 / 75
  • Ticaret 3, (%67)

Buğra adlı üyeden alıntı

Hocam diyorlar bilgisayar home premium olduğu içinmiş sadece orda biraz bekliyor 40 sn e kadar ondan sonra sorunsuz çalışıyor hiç kasma olmuyor güncelleştirmeleri yapınca inşallah düzelir.

geç açılmasının bir sebebi daha var wireless e bağlanıp öyle masaüstü gelir notebooklarda :).

googleasistan
reklam

ozzy5a ozzy5a WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 28.11.2010
  • Yaş/Cinsiyet 39 /
  • Meslek Web Kodlama
  • Mesajlar 269
  • Beğeniler 1 / 28
  • Ticaret 1, (%100)
Win7 home premium'u ben yıllarca samsung C2D 4GB notebook'ta kullandım (32bit) hiç öyle bekleme falan filan olmadı.

Yazılımın eğer lisanslı değil ve "kırma" yaptıysan bazı lisanslama programlarıda yapabilir başıma gelmiştir birisinin bilgisayarında.

Buna ek olarak masaüstüne gelmeden önce donması başlangıç programlarının yoğun olmasına bağlı olabilir. CClenar programını yükleyip başlangıç yazılımlarını pasifleştirebilirsin. (alternatif: başlat>çalıştır>msconfig )

Bazı ekran kartı arayüzleri (ati catalyst control center) baş belası olup bilgisayarı başlangıçta kasabiliyor. (mümkünse sadece driver'ı yükle ekran kartı yazılımını yükleme)

Bir arkadaşımızın dediği gibi wriless bağlantı sorgusuda bazen yapabilir ama bu evinde sürekli kullandığın modemlede yapıyorsa sorun onda olmayabilir.

Virüs programında başlangıç taraması olabilir onu bir kontrol et.

Masaüstünde ön izlemesi çok olan dosya yada klasörler varsa (fotoğraf, video vs.) onlarda yapar ama öyle 40sn falan değil.

Bunlar çalışır (kullanılır) bir sistem için şüpheler ancak bilgisayara formatı attım daha ilk hoşgeldiniz beş gittinizde bu kasılmalar oluyor diyorsan geçmiş olsun servis yolları gözüktü. Çok büyük ihtimal yazılımsal değil donanımsal bir sorun var. Eğer formattan sonra yazılımlarını yükledikte baştan başlatırsan sorunun hangi yazılımda olduğunu daha rahat tespit edebilirsin.

Kolaylıklar diliyorum
FatihToprak

kişi bu mesajı beğendi.

Atakan Atakan Emekli. Kullanıcı
  • Üyelik 20.05.2011
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek -
  • Konum Aydın
  • Ad Soyad A** U**
  • Mesajlar 6139
  • Beğeniler 2442 / 2410
  • Ticaret 12, (%100)
Home Premiumla ilgisi yok gibi. Ben de home premium kullandım, notebookumu ilk aldığımda vista home premium vardı hiç sorun yaşamadım :)

@ozzy5a tüm herşeyi özetlemiş zaten :)

techvadi adlı üyeden alıntı

geç açılmasının bir sebebi daha var wireless e bağlanıp öyle masaüstü gelir notebooklarda :).

Tam kesin söylememek gerek böyle. Modem geç açılmış olabilir, ya da modem açılıp PC sonra açılmış olabilir vs. İnternet bağlantınız veya otomatik bağlanıp bağlanmamasına göre değişir.

Bugras Bugras WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 11.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek M.I.S
  • Mesajlar 771
  • Beğeniler 75 / 73
  • Ticaret 0, (%0)
Hoş geldiniz yazısında görev yöneticisini çalıştırdım ve kişisel temalar adlı uygulamanın açık olduğunu gördüm sorun bu yüzden galiba.

wmaraci
wmaraci
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al